Події

​Сільська рада в Житомирському районі безпідставно завищила ремонт вулиці на 300 тис. грн

5 March 2019, 14:06

У Житомирському районі безпідставно завищили ремонт доріг на суму понад 300 тис грн – прокуратура заявила позов про скасування договорів підряду.

Про це 5 березня повідомила прес-служба прокуратури Житомирського району.

«Житомирською місцевою прокуратурою, за результатами опрацювання веб-порталу уповноваженого органу з питань закупівель, виявлено порушення вимог закону органом місцевого самоврядування при закупівлі робіт з капітального ремонту автомобільних доріг місцевого значення», - йдеться в повідомлення прокуратури.

Установлено, що однією із сільських рад Житомирського району укладено із підприємцем договори підряду на виконання капітального ремонту дороги у межах населеного пункту, загальною вартістю 1,8 млн грн. Однак, при укладанні договорів, сторонами безпідставно включено до вартості робіт, оплата яких проводиться за бюджетні кошти, понад 300 тис грн ПДВ, у той час як підрядник не є платником цього податку.

Крім того, сільська рада уклала два договори на ремонт однієї ж і тієї вулиці з тим, щоб уникнути відкритих торгів, які передбачають можливість участі суб’єктів господарювання на умовах добросовісної конкуренції, та укласти прямі договори із самостійно обраним підрядником. Характерно, що роботи з капітального ремонту доріг були прийняті сільською радою уже в день укладення відповідних договорів.

«Місцевою прокуратурою, в інтересах держави в особі територіальної громади, пред’явлено позов про визнання недійсними зазначених договорів капітального ремонту вулиці у населеному пункті Житомирського району. Наразі по справі господарським судом Житомирської області відкрито провадження», - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо, 27 лютого керівник Житомирської обласної прокуратури Любомир Війтович розповів про те, що за фактами розкрадання коштів на ремонтах доріг в Житомирській області відкрили 26 кримінальних проваджень, але жодне з них не дійшло до суду.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2018 року прес-служба прокуратури повідомляла про те, що в Житомирі керівник автодору підробив документи: прозвітував про ремонт на неіснуючих вулицях.

На початку січня 2019 року стало відомо, що директор фірми «привласнив» асфальтний завод і наварив майже 900 тис. грн на ремонті дороги державного значення Житомир-Могилів-Подільський. Згодом з’ясувалось, що мова йшла про ПП «Автомагістраль», яка роками виграє тендери на ремонт доріг в Житомирській області. Цього разу з фірми збираються стягнути 1,5 млн грн збитків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура ремонт дорога суд  
Матеріали по темі