Економіка

З фірми, яка роками виграє тендери на ремонти доріг у Житомирській області, хочуть стягнути 1,5 млн грн збитків

14 February 2019, 10:12

На Житомирщині прокуратура вимагає стягнути з підприємства майже 1,5 млн грн збитків, завданих державі під час ремонту автомобільної дороги Житомир-Могилів-Подільський.

Про це 14 лютого Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області подано до суду позов в інтересах держави в особі Управління та Служби автомобільних доріг у Житомирській області про стягнення з приватного підприємства завданих державному бюджету збитків на суму майже 1,5 млн грн. Установлено, що приватне підприємство, виконуючи протягом 2016-2017 років роботи з ремонту та утримання автомобільної дороги державного значення Житомир-Могилів-Подільський, порушило вимоги чинного законодавства. Зокрема, використовуючи недостовірні документи, протиправно завищило вартість приготування щебеневих і асфальтобетонних сумішей», - заявила прокуратура.

У подальшому, нібито витрачені ним на експлуатацію устаткування кошти, включили до вартості виконаних робіт, які оплачені за рахунок коштів державного бюджету у повному обсязі, - йдеться в повідомленні. За фактами викритих незаконних оборудок, під процесуальним керівництвом прокуратури області, розслідується кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Нині справа перебуває на розгляді у господарському суді Київської області.

У прес-службі прокуратури Житомир.info уточнили, що йдеться про ту ж фірму, директорові якої в січні 2019 року повідомили про підозру у привласненні майже 900 тисяч бюджетних гривень під час ремонту дороги в Житомирській області і який «приписав» собі асфальтний завод, щоб завищити вартість робіт.

Як стало відомо Житомир.info, йдеться про приватне підприємство «Автомагістраль», зареєстроване у с. Синяк Вишгородського району Київської області, яке роками виграє найбільш вартісні тендери Служби автодоріг. 8 лютого 2019 директор ПП «Автомагістраль» Микола Скоростецький разом з керівником іншого підрядника – ДП «Житомироблавтодор» - були учасниками брифінгу, який у Житомирі проводила Служба автодоріг щодо ямкового ремонту доріг.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2018 року правоохоронці перевіряли ремонт траси Р18 Житомир-Ставище, до якості якого були претензії у Держагентства автомобільних доріг України і який виконувало ПП «Автомагістраль». У липні 2018 Наші гроші розповіли про те, чому після ремонту автодороги Р-18 Житомир – Ставище «Автомагістраль» перестала бути фаворитом Служби автодоріг у Житомирській області та скаржилась в АМКУ на неправомірне допущення до ремонту автодороги Р-18 Житомир – Ставище двох інших фірм.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура ремонт дорога САД  
Матеріали по темі