Культура

​В управлінні культури Житомирської міськради пояснили, чому досі не оприлюднили результати конкурсу соціально-культурних проектів

5 March 2019, 15:20

В управлінні культури Житомирської міської ради ще не готові назвати результати конкурсу соціально-культурних проектів, які будуть реалізовані за бюджетні кошти у 2019 році.

За інформацією прес-служби міської ради, 22 лютого в Домі української культури відбулося друге засідання другого етапу конкурсної комісії з надання фінансової підтримки на реалізацію проектів/заходів, розроблених інститутами громадянського суспільства, на якому повинні були провести індивідуальне оцінювання конкурсних пропозицій, а також підбити підсумки результатів оцінки та скласти рейтинг переможців. Після цього результати мали бути оприлюднені на сайті управління культури.

Проте, станом на 5 березня, інформація про результати конкурсу та рейтинг переможців досі не оприлюднені.

У коментарі Житомир.info начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко повідомила, що результати конкурсу соціально-культурних проектів досі не оприлюднювали, бо чекають рекомендацій членів виконкому.

«Результати ми ще не оприлюднювали. Сьогодні члени виконавчого комітету, які виявили бажання, знайомились з поданими на конкурс проектами, зараз чекаємо рекомендацій. І, думаю, ще раз збиратимемо конкурсну комісію, де на засіданні погодимо переможців, які отримали прохідний бал. Після цього оприлюднимо результати з усіма цифрами і рейтингом», - розповіла Ніна Рябенко.

Вона також додала, що у складі конкурсної комісії відбулись зміни – долучитися до роботи комісії виявили бажання двоє членів виконкому Наталія Волинець та Олександр Блощинський.

Нагадаємо, 21 грудня 2018 року управління культури Житомирської міської ради оголосило щорічний конкурс соціально-культурних проектів, які реалізуються у Житомирі за бюджетні кошти. Заявки на участь у конкурсі приймалися до 20 січня 2019 року.

У минулому році на фінансування 12 мистецьких проектів-переможців спрямували близько 1 млн 300 тис. бюджетних гривень

Як повідомляв Житомир.info, 19 грудня 2018 року на засіданні виконкому організатор фестивалю «Крила» Максим Козловець звітував про витрати та зібрані кошти. Тоді його звіт викликав обурення членів виконкому, які створили робочу групу, щоб розібратися, куди ж пішли кошти, які виділялися з міського бюджету на проведення благодійного фестивалю. За результатами перевірки контрольно-аналітичний відділ виявив неправомірну розтрату 24 тис. грн бюджетних коштів організатором фестивалю «Крила». Тож на черговому засіданні виконкому було вирішено звернутися до поліції щодо розтрати коштів, а також перевірити фінансові звіти усіх проведених у 2018 році за грантові кошти мистецьких заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: культура конкурс проект Рябенко конкурсна комісія  
Матеріали по темі