Економіка

За місяць у Житомирській області здешевшали яйця та свинина, а молочні продукти та алкоголь подорожчали

15 March 2019, 09:58

На споживчому ринку в Житомирській області у лютому 2019 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,7%.

Про це зазначила 13 березня прес-служба головного управління статистики у Житомирській області.

«На споживчому ринку в лютому 2019р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,7%. Найбільше, на 6,7% загалом, підвищилися ціни на овочі внаслідок подорожчання капусти на 16,9%, овочів, вирощених з насіння, – на 12,7%, картоплі – на 5,7%. Також на 3,1–0,6% піднялись ціни на сметану, борошно і крупи, макаронні вироби, масло, сири, хліб, морозиво, кисломолочну продукцію, кондитерські вироби з борошна, цукор, соуси, приправи, фруктові соки, соняшникову олію, мінеральні та джерельні води», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, фрукти подорожчали в цілому на 2,6%, у т.ч. банани – на 14,3%, натомість, цитрусові подешевшали на 3,8%, яблука – на 2,6%. У той же час, ціни на яйця знизились на 4,2%, свинину – на 2,4%, шоколад, каву, молоко, м'ясо курей, оливкову олію, сіль, прянощі та кулінарні трави, яловичину, сало – на 1,9–0,6%.

«Алкогольні напої, тютюнові вироби стали дорожчими загалом на 1,4%, зокрема, тютюнові вироби – на 2,4%», - поінформували статистики.

«Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% відбулося, головним чином, за рахунок підвищення тарифів на опалення і плати за оренду житла на 1,3%, плати за утримання будинків та прибудинкових територій – на 0,8%, поряд з цим, скраплений газ подешевшав на 11,0%», - запевнили в головному управлінні статистики Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,7%, зокрема, подорожчали овочі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: статистика ціни продукти  
Матеріали по темі