Економіка

Після пільгового розмитнення «євроблях» у Житомирській області три автовласники сплатили повну ставку акцизу

15 March 2019, 14:40

У Житомирській області тільки три автовласники розмитнили свої «євробляхи» сплативши повну ставку акцизного податку після 23 лютого.

Про це у коментарі Житомир.info 15 березня розповіли у прес-службі Житомирської митниці ДФС.

«З 23 лютого, з моменту закінчення пільгового розмитнення «євроблях», та станом на 15 березня, у Житомирській області тільки три автовласники розмитнили свої автомобілі за коефіцієнтом не 0,5, а вже 1», - розповіли у прес-службі митниці.

Зазначимо, що держава дозволить українцям розмитнювати «євробляхи» до 22 травня 2019 року. Після цього періоду власників таких авто будуть штрафувати за порушення митного режиму України, а також конфіскуватимуть транспортний засіб. Розмір штрафу сягатиме 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, станом на 25 лютого 2019 року за пільговою ставкою акцизу Житомирська митниця оформила 7929 транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада 2018 в Україні почав діяти новий закон щодо розмитнення автівок на іноземній реєстрації, який передбачив пільговий період - 90 днів, протягом якого імпортну автівку можна було легалізувати з 50% знижкою на акциз. 1 лютого 2019 у Верховній раді зареєстрували законопроект, за яким депутати пропонують продовжити пільговий період розмитнення «євроблях» ще на три місяці. З березня 2019 року в Україні розпочнеться індексація пенсій: пенсіонери з низькою пенсією отримають 2 тис. 410 грн доплати за рахунок коштів, отриманих від закону про «євробляхи».

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС митниця розмитнення євробляхи  
Матеріали по темі