Суспільство

​Жителі Житомирської області можуть долучитися до створення карти водойм, біля яких треба прибрати сміття

19 March 2019, 14:35

У суботу, 23 березня, до Всесвітнього дня води береги водойм Житомирської області почистять від сміття.

Заклик долучитися до прибирання та повідомляти про місця, де необхідна допомога, 18 березня на своїй фейсбук-сторінці розмістила прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«23 березня 2019 року о 10:00 працівниками Держрибагентства та Житомирського рибоохоронного патруля буде здійснено прибирання берегів водойм Житомирщини. Дана акція присвячена Всесвітньому дню води. Також в рамках даних заходів буде проводитись очищення дна водойм від пластику та сміття. Тому запрошуємо підводних мисливців, водолазів, рибалок, громадськість, школярів та представників ЗМІ долучитись до нашої акції», - йдеться у повідомленні.

Для того, щоб визначити місця, де прибережні смуги водойм, найбільш забруднені сміттям, рибалок та усіх небайдужих просять ставити хештег #чистіводойми у своїх постах в соцмережах, а також писати коментарі з фото та геолокаціями під відповідним постом на офіційній сторінці Держрибагентства у мережі Фейсбук.

«За результатом усі місця будуть нанесені на карту та визначені ділянки для прибирання, про які буде повідомлено напередодні», - повідомляє рибоохоронний патруль.

Повідомити про місця, які необхідно прибрати, можгна за номерами «гарячої лінії» Житомирського рибоохоронного патруля: (067) 414-60-74 та (0412) 24-57-81.

Нагадаємо, 15 березня 2019 мер Житомира підписав розпорядження про «весняну толоку» у місті протягом шести тижнів.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2017-го житомирські рибалки прибрали береги Тетерева – зібрали більше 50 мішків сміття. Весну-2018 під підвісним мостом у Житомирі псували смітники обабіч лісових доріжок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка прибирання берег Тетерів рибоохорона  
Матеріали по темі