Політика

На засіданні Уряду віце-прем’єр Зубко намагався забрати телефон у нардепа-«радикала» та сперечався з Ляшком

20 March 2019, 14:19

Кандидат у президенти, лідер Радикальної партії Олег Ляшко разом членами своєї фракції увірвався на засідання уряду 20 березня, протестуючи через продовження контракту з головою правління НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим.

Пряму трансляцію вів народний депутат з фракції Радикальної партії Дмитро Лінько.

Під час суперечки Олега Ляшка з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, присутній на засідання віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко намагався завадити прямій трансляції з телефона нардепа.

«Ви зриваєте засідання Уряду... Я прошу, щоб ви визначилися – ви займаєтеся акторським мистецтвом, чи ви займаєтеся законодавчою діяльністю? Ви зараз повинні бути на робочому місці в парламенті», - говорив віце-прем’єр нардепу Дмитру Ліньку.

Ляшко емоційно вимагав не продовжувати контракт з головою «Нафтогаз України», щоб Коболєв повернув 1,5 млрд грн, а плата за комунальні послуги становила не більше 15% від бюджету сім’ї. Лідер «радикалів» перервав свою палку промову, щоб зробити зауваження віце-прем’єр-міністру.

«Зубко, не смійся, досмієшся, через місяць не буде Петра (Порошенка), я побачу, де ти будеш... За місяць до виборів вони імітують боротьбу з бідністю і думають, що народ такий дурний, що знову їх вибере. Хто тебе вибере? Тебе в колгосп ніхто не вибере», - звертався керівник РПЛ до Геннадія Зубка.

На це віце-прем’єр порадив «радикалам» не влаштовувати шоу та повернутися на свої робочі місця у Верховну Раду.


Нагадаємо, на Урядовому порталі 20 березня з’явилася інформація, що Кабінет міністрів України готовий підписати новий контракт з діючим менеджментом НАК «Нафтогаз України» строком на 1 рік, без бонусів, із зниженням заробітної плати та чіткими завданнями, які передбачають сформувати вже до 1 січня 2020 року відокремленого оператора української ГТС, сертифікованого за європейським законодавством, збільшити видобуток газу до визначених параметрів не менше 18 млрд кубометрів палива на рік, забезпечити транзит по українській ГТС після 1 січня 2020 року.

«Ми чітко ставимо низку позицій. Перше. Ми маємо врешті отримати справжню реформу «Нафтогазу», яка дозволить отримати відокремленого оператора ГТС, сертифікованого за принципами та законодавством ЄС. Друге. Збільшення видобутку газу. На жаль, за останні 5 років менеджмент не здійснив необхідних заходів, аби досягти цих цілей. Ми поставили вимоги перед Наглядовою радою. Завдання – забезпечити функціонування ГТС та продовження транзиту, досягти цілей видобутку 18 млрд кубів щороку, і третє – ми не будемо платити захмарних зарплат. Наглядова рада погодилася з цими пропозиціями і надала пропозицію, що зарплата буде вдвічі меншою, аніж сьогодні – без премій і бонусів», – сказав на засіданні Уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Довідка Житомир.info: Геннадій Зубко був депутатом Житомирської міської ради V скликання (2006–2010 рр.), депутатом Житомирської обласної ради VI скликання (2010–2012 рр.). У 2012 році був обраний народним депутатом від Житомира. З 10 червня 2014 року, після перемоги на президентських виборах Петра Порошенка, Геннадій Зубко був призначений першим заступником глави Адміністрації Президента України. 2 грудня 2014 року призначений Верховною Радою на посаду віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ Зубко Ляшко РПЛ  
Матеріали по темі