Влада

​Голова Житомирської облради звільнив директора Тетерівського інтернату, якого підозрюють в експлуатації вихованців

20 March 2019, 18:21

Голова Житомирської обласної ради звільнив з посади директора комунальної установи «Тетерівський дитячий будинок-інтернат» Олега Гончарова, якому 6 вересня 2018 року було повідомлено про підозру у вчинені злочину: примусовій експлуатації вихованців інтернату.

Розпорядження голови облради від 11 березня 2019 року «Про звільнення Гончарова О.В.» опубліковане на сайті Житомирської обласної ради 20 березня.

«Звільнити Гончарова Олега Володимировича з посади директора комунальної установи «Тетерівський дитячий будинок-інтернат» Житомирської обласної ради 22 березня 2019 року у зв’язку із закінченням строку трудового договору, згідно з пунктом 2 частини 1 статті 36 Кодексу законів про працю України. Внести розпорядження на затвердження обласної ради», - йдеться у тексті розпорядження голови облради.

Нагадаємо, 6 вересня 2018 року директора Тетерівського дитбудинку-інтернату Олега Гончарова було затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (Здійсненні незаконної угоди, об’єктом якої є людина, з метою експлуатації її праці (найм), використовуючи уразливий стан, вчиненої відносно декількох осіб, з використанням свого службового становища, за попередньою змовою групою осіб). Дана стаття передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

В подальшому судом йому було обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. А з 21 вересня 2018 року за клопотанням прокурора Корольовський райсуд міста Житомир відсторонив підозрюваного від посади директора КУ «Тетерівський дитячий будинок-інтернат» спершу на 2 місяці, а згодом цей термін було продовжено в межах строків досудового розслідування до 6 березня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня 2018 року прес-служба Житомирської облради повідомила про те, що розпорядженням за підписом першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка директора КУ «Тетерівський дитячий будинок-інтернат» відсторонено від займаної посади на період досудового розслідування. Тоді ж для забезпечення повноцінного функціонування установи обов’язки директора було покладено на Володимира Обіхода. А згодом виконання обов’язків директора закладу було покладено на вчителя-реабілітолога Олександра Поліщука.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Тетерівка дитбудинок інтернат експлуатація вихованців суд звільнення посада облрада  
Матеріали по темі