Влада

Координаційна рада у Житомирі визначила 35 грантових проектів для публічного захисту

21 March 2019, 09:31

35 інститутів громадського суспільства із 70, що подали свої проекти на грант від Житомирської ОДА-2019, проходять на другий етап та 29 березня будуть презентувати свої ініціативи членам Координаційної ради з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації.

Таке рішення прийняли члени Координаційної ради з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації 20 березня під час засідання, - пише прес-служба ОДА.

«Автори 35 проектів вже 29 березня презентуватимуть свої соціальні ініціативи, аби довести актуальність та важливість запланованих заходів. Критерії, якими керувалися члени Координаційної ради під час відбору проектів для презентації, зокрема, такі: відповідність проекту його меті, реалістичність досягнення і значущість очікуваних результатів та результативних показників виконання проекту, рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення та інше», - йдеться у повідомленні.

Перелік інститутів громадського суспільства, допущених до публічного захисту:

Назва проекту та ІГС
Короткий опис та очікуване фінансування
1.
Проект «Відкриті уроки футболу»
Громадська організація «Ветерани футболу Житомирщини»
Проведення показових уроків футболу в загальноосвітніх школах із залученням видатних футболістів області та України; демонстрація відеофільмів про футболістів, вболівальників та футбольних арбітрів; передача вчителям фізичної культури методичних матеріалів, футбольного інвентарю (м’ячі, тренувальна та ігрова форма, обладнання для проведення тренувань та ін.).
Фінансування – 99 000,00 грн
2.
Проект «Голоси Полісся»
Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Цілком природно»
Створення аудіо- та відео записів музичних творів у виконанні фольклорних колективів, що працюють при сільських та районних будинках культури в Житомирській області; видання аудіо записів та відеоматеріалів на стрімінгових сервісах та в соціальних мережах.
Фінансування – 132 000,00 грн
3.
Проект «Пластові табори для дітей та молоді»
Відокремлений підрозділ молодіжної пластової організації «ПЛАСТ – Національна скаутська організація України» у м. Житомир «Станиця Пласт»
Проведення 2-х наметових таборів для дітей та молоді у с. Дениші Житомирського р-ну. Закупівля туристичного спорядження, виготовлення поліграфічної продукції, виготовлення брендованого одягу.
Фінансування – 26 400,00 грн.
4.
Проект «Щорічний музичний фестиваль Lesia Grand Fest»
Громадське об’єднання «Фундація Широкопояс»
Проведення трьох денного фестивалю Lesia Grand Fest (28-30 червня) на березі р. Случ у Новограді-Волинському на батьківщині Лесі Українки. 50 % зібраних коштів піде на лікування онкохворої дитини. Послуги з організації заходів, харчування, розміщення реклами, розробка тематичних зон, проживання, добір артистів на договірних засадах.
Фінансування – 120 000,00 грн
5.
Проект «Зйомки документального фільму-дослідження з елементами реконструкції «Поліська Січ»
Відокремлений підрозділ молодіжної організації «ПЛАСТ – Національна скаутська організація України» В Житомирській області «Житомирська округа»
Зняти правдивий документальний фільм – дослідження з елементами реконструкцій про військове формування «Поліська Січ» та його отамана Тараса Бульбу-Боровця.
Фінансування – 108 880,00 грн
6.
Соціально-навчальний проект «Скринька можливостей»
Благодійний фонд «Фундація Волонтери без кордонів»
Допомога в організації на території 5 ОТГ області , де не створена система забезпечення та захисту прав дітей (відсутні служби у справах дітей, центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівці з соціальної роботи), соціальної послуги по роботі з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах. Проведення тренінгів, що складаються з 5 модулів.
Фінансування – 62 200,00 грн
7.
Проект «Молодіжний декатлон» (10 змагань за 6 днів)
Благодійна організація «Молодіжний центр ДОНБОСКО»
Організувати молодіжний Декатлон: облаштування наметового містечка, розважальні програми, спортивне орієнтування, волейбол, заплив на байдарках, цікаві дозвільні вечори, перегляд кінофільмів під відкритим небом, спортивні естафети, зустрічі з цікавими людьми.
Фінансування – 64 290,00 грн
8.
Соціальний телепроект «Мирна країна – щаслива дитина»
Громадська організація «Студія розвитку талантів Ірени Марченко»
Соціальний телепроект, учасники якого будуть демонструвати свої вокальні, хореографічні здібності, поетичне мистецтво. За результатами першого етапу (передкастингу) журі проекту визначає фіналістів та переможців, які беруть участь у другому етапі (телевізійному концерті). Проведення другого етапу також включено в етап реалізації проекту.
Фінансування – 264 500,00 грн.
9.
Проект «Сільські діти у SMART світі»
Громадська організація «Білокора»
Створення інформаційно-ігрового майданчику у КЗ «Центр культури та дозвілля Білокоровицької сільської ради».
Фінансування – 84 039,00 грн
10.
Проект обласного конкурсу-фестивалю родин «Увага дитині – успіх країні»
Благодійна організація «БФ «Надія Є»
Проведення обласного фестивалю, учасниками якого будуть родини, які взяли на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (усиновлення, опіка, піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу). Для учасників фестивалю проведуть майстер-класи.
Фінансування – 73 895,00 грн
11.
Проект «Проведення Всеукраїнського турніру з футболу FENIKC CUP 2019»
Громадська організація «ДЮСШ «Фенікс»
Всеукраїнський Турнір з футболу «FENIKS CUP 2019» планується провести в серпні 2019 року на стадіоні «Спартак» м. Житомира та на шкільному стадіоні в с. Тетерівка, Житомирського району. Для участі у Турнірі будуть запрошені найкращі дитячі футбольні команди України. Загалом 8 команд кількістю 160 осіб (144 гравці та 16 тренерів). Турнір планується провести згідно правил ФІФА, серед дітей 2007 року народження.
Фінансування – 93 550,00 грн
12.
Проект «Розвиток жіночого підприємництва в умовах прогресуючих змін на сільських територіях»
Громадська організація «Наукові горизонти»
Створення Центру смарт-ідей для підтримки розвитку жіночого сільського підприємництва на базі ГО «Наукові горизонти». Проект буде включати організацію
та проведення тренінгів для цільових груп сільських жінок.
Фінансування – 94 000,00 грн
13.
Проект по створенню культурного осередку «Оберіг Студеної Води» у селі Студениця Житомирської області
Громадська організація «Довіра-1»
Відкриття у селі Студениця Центру української культури «Оберіг Студеної Води» в найстарішій сільській хаті віком 120 років. Проектом передбачається внутрішнє облаштування найстарішої сільської хати та проведення фестивалю «Оберіг Студеної Води».
Фінансування – 260 000,00 грн
14.
Проект «Інтелектуальна конференція для тінейджерів «Open 2019»
Громадська організація «Я – Мама!»
Проведення ІІ-ї конференції для тінейджерів «Open 2019». Формат заходу буде складатись з виступів спікерів, дискусії в групах та аналізу/підсумків конференції.
Фінансування – 35 092,50 грн
15.
Проект Міжнародного фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської
Громадська організація «Центр хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської»
Проведення Міжнародного фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської – 2019 за напрямками: балет/модерн/фольк. У програмі Асамблеї також виступи Прем’єрів Національної Опери України, Народної артистки України – Катерини Кухар та Заслуженого артиста України – Олександра Стоянова (Київ, Україна), студентів Київського державного хореографічного училища та інших гостей-учасників з різних країн світу.
Фінансування – 100 000,00 грн
16.
Проект «Театрально-мистецький проект «#зШевченкоТур205=2050»
Громадська організація «Дивосвіт»
Постановка вистави присвяченої 205-й річниці від дня народження Тараса Шевченка. Учасниками проекту стане 15 юних акторів, які відвідують театральну школу під керівництвом керівника школи показують виставу та гастролюють з нею по Житомирській області.
Фінансування – 91 000,00 грн
17.
Проект «Escape»
Громадська організація «Спортивно-туристичний клуб «Азимут»
Організація дослідницьких експедицій до об’єктів культурної, архітектурної та історичної спадщини з метою її фільмування та створення коротких 5-10 хв. презентаційних роликів. Кожен з яких має показати цінність об’єкту та його сучасний стан.
Фінансування – 123 000,00 грн
18.
Проект «Здорова нація – Олімпійські надії Житомирщини»
Житомирська обласна громадська організація Федерація альпінізму та скелелазіння
Створення інфраструктури (скелелазного стенду) для проведення занять зі скелелазіння, починаючи з фізкультурно-оздоровчого напрямку занять з дітьми віком від 4 років, до занять спортсменів.
Фінансування – 206 850,00 грн
19.
Проект ІІ-го Всеукраїнського шкільного кінофестивалю «ЖУК»
Громадська організація «Творча студія ДрімСтеп»
Проект кінофестивалю триває протягом півроку та поділений на такі етапи: реєстрація команд; майстер-класи по напрямкам необхідним для того, щоб учнівська команда могла самостійно створити ігрове короткометражне кіно; зйомки фільмів, урочиста церемонія нагородження учасників, підведення підсумків та зйомки на телебаченні.
Фінансування – 126 500,00 грн
20.
Проект «Активний відпочинок «Відкриваємо країну»
Громадська організація «Дім Ветерана»
Протягом 2019 року здійснити комплекс заходів для створення належних умов для оздоровлення і відпочинку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, батьки яких є учасниками бойових дій на сході України Житомирської області в еко-готелі «Карпатські Полонини», який знаходиться у Львівський обл., Соколівському районі, село Орів, з проведенням екскурсій, майстер-класів, іпотерапії та піших туристичних походів по Карпатам.
Фінансування – 123 900,00 грн
21.
Проект «Школа шляхетного юнацтва»
Житомирська організація «Союз Українок»
В рамках реалізації проекту планується: навчання та тренінги з носіями мови, спрямовані на розвиток емоційного інтелекту, творчі та пізнавальні майстер-шефи, бінарне навчання, екскурсії, проведення майстер-класів тощо.
Фінансування – 90 300,00 грн
22.
Проект «Соціальний інформаційно-просвітницький проект «Простір турботи про здоров’я»
Громадська організація «Територія краси та успіху»
Створення просторів «Турбота про здоров’я» з запровадженням практики рухової активності скандинавської ходьби як дієвого засобу позитивних змін в усіх складових здоров’я людини, психологічного стану, згуртованості громадян. Проведення практичних і теоретичних занять.
Фінансування – 95 886,00 грн
23.
Проект «Фотоальбом «Мальовнича Житомирщина»
Громадська організація «Поліський щит»
Фотозйомка живописних краєвидів, пам’яток природи, знакових територій нашої області, фауни і флори. Обробка відзнятого матеріалу, верстка, підготовка його до друку.
Фінансування – 100 000,00 грн
24.
«Безпечна школа: протидія булінгу в освіті»
Громадська організація «Центр практичної психології «Фо лайф»
Проведення соціологічного опитування, проведення тренінгів для школярів, вчителів, батьків, психологів та соціальних працівників, друк методичних рекомендацій з протидії булінгу. По завершенню проекту проведуть круглий стіл.
Фінансування – 87 800,00 грн
25.
Проект «Порозуміння основа сили та добра!»
Житомирська обласна громадська організація «Милосердя»
В рамках проекту відбудеться: впровадження елементів шкільної медіації у навчальних закладах;
апробація методу «Рівний-Рівному» у контексті вирішення проблем спілкування; облаштування «Простору для порозуміння» у одному з навчальних закладів області.
Фінансування – 92 477,00 грн
26.
Проект «Збирання, сортування та утилізація твердих побутових відходів на території сіл Рея та Гвіздава Бердичівського району Житомирської області»
Громадська організація «Рейська» бердичівського району»
Організація системи роздільного збору твердих побутових відходів безпосередньо з джерел їх виникнення, за допомогою спеціально облаштованих майданчиків з контейнерами, з подальшою вторинною переробкою та утилізацією. Створення місця утилізації (закупівля пресу). Фінансування – 100 000,00 грн
27.
Проект «Історія Кмитівського музею (45 років з дня відкриття Студеницького народного музею образотворчого мистецтва)»
Громадська організація «Наша підтримка»
Створення постійної експозиції про заснування Кмитівського музею та про особистість його засновника Йосипа Дмитровича Буханчука.
Фінансування – 95 200,00 грн
28.
Проект ««Кубок Героїв Небесної Сотні»
Громадська організація «Клуб танцювального спорту «Данс Лайф»
Запровадження щорічного кубку губернатора з танцювального спорту для сприяння розвитку творчого потенціалу та професійного зростання обдарованих дітей та молоді.
Фінансування – 109 570,00 грн
29.
Проект «Рушниковий оберіг «Житомирська вишиваночка»
Громадська організація «Молодіжна громадська організація «Пісенний Спас»
Вишиття майстрами рушникового оберегу «Житомирщина вишивана». Рушник «Житомирщина» буде символом єднання Поліського регіону на всіх фестивалях, святах та містечок майстрів.
Фінансування – 10 980,00 грн
30.
Проект «Стартап програма для атошників»
Громадська організація «Атошник»
Проведення серії тренінгів з побудови власного бізес-проекту, його створення та конкурс менторської підтримки. За результатами проекту буде організовано круглий стіл.
Фінансування – 121 300,00 грн
31.
Проект «Проведення комплексного ремонту класу з військової підготовки в спеціалізованій ЗОШ 1-3 ступенів №12 м. Житомира»
Громадська спілка «Ветерани українсько-російської війни Житомирщини»
Зробити комплексний ремонт в аудиторії з військової підготовки в СЗОШ №12 м. Житомира.
Фінансування – 130 818,00 грн
32.
Проект «Дистанційний перекладач жестової мови»
Житомирська обласна організація УТОГ
Придбання дистанційного перекладача жестової мови – обслуговування інвалідів з порушеннями слуху дистанційно за допомогою комп’ютерної техніки, планшета.
Фінансування – 97 800,00 грн
33.
Проект «Інклюзивний театр «Діти сонця»
Громадська організація «Житомирська обласна ГО «Діти сонця»
Створення сучасного музичного, емоційного театру, зняття бар’єрів між людьми здоровими та людьми з інвалідністю, формування позитивного образу активної людини з інвалідністю, по засобам театральної творчості. Виявлення творчих здібностей у дітей з синдромом Дауна та дітей з соціально незахищених верств населення, проводячи кастинг. До проекту будуть залучені тренери та актори.
Фінансування – 100 000,00 грн
34.
Проект гри «Підприємець Житомирщини»
Громадська організація «Житомир, зроби голосніше!»
Розробка та випуск настільної гри «Підприємець Житомирщини».
Фінансування – 125 000,00 грн
35.
Проект ««Кольори моєї землі» : конкурсна пропозиція по створенню художньої композиції муралу» Громадська організація «Немиринці»
Створення оригінальної художньої композиції-муралу у Немиринцях. Головна особливість у тому, що арт-об’єкт створюється руками дітей і доповнюватиме загальний пейзажний ансамбль села.
Фінансування – 94 369,00 грн

Нагадаємо, цьогоріч загальний фонд фінансової підтримки, який виділяється з обласного бюджету, становить 1 млн 500 тис гривень

Як повідомляв Житомир.info, в 2017 році за грантові кошти було реалізовано 17 проектів на суму 923,2 тис. грн. У 2018 ГО «Центр хореографічного мистецтва імені Наталії Скорульської» другий рік поспіль отримувала фінансову підтримку в рамках гранту від ОДА на IV Міжнародну хореографічну асамблею імені Скорульської.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Координаційна рада проекти ОДА  
Матеріали по темі