Економіка

Фонд держмайна в Житомирській області задешево продав недобудовану лазню та їдальню, на які роками не було покупців

21 March 2019, 14:43

У березні 2019 Фонд держмайна по Житомирській області значно дешевше від стартової ціни продав два об’єкти – павільйон-їдальню в Олевському районі та недобудову банно-прального комбінату в Андрушівському районі.

Про це 15 березня повідомило Регіональне відділення ФДМУ по Житомирській області.

Так, баню-пральню зі ступенем готовності 66% продали у 2,8 раза дешевше, колишню їдальню – у 5,4 раза.

«Регіональне відділення Фонду державного майна України по Житомирській області у березні 2019 року продало два об’єкти малої приватизації, а саме:

- на електронному аукціоні із зниженням стартової ціни нежитлову будівлю колишнього павільйону-їдальні (літ. А) загальною площею 264,1 кв. м за адресою: Житомирська обл., Олевський р-н, с. Кишин, вул. Гаражна, 7, продано за 4,000 тис. грн без ПДВ;

– шляхом викупу покупцем, який єдиний подав заяву на участь в аукціоні, незавершене будівництво банно-прального комбінату за адресою: Житомирська обл., Андрушівський р-н, с. Івниця, вул. Садова, 32 продано за 115,000 тис. грн без ПДВ», - інформує відділення.

Нагадаємо, недобудований банно-пральний комбінат в Івниці продавали з 2016 року. Його стартова ціна складала 329 тис. грн. Через рік, в листопаді 2017-го, його вартість знизили до 133 тис. грн. Таким чином, за 3 роки ціна знизилася у 2,8 раза (329 тис. грн/115 тис. грн).

Об’єкт розташований в серединній частині населеного пункту та складається з банно-прального комбінату – двохповерхової цегляної будівлі з підвалом загальною площею 918,8 кв. м, одноповерхової цегляної будівлі загальною площею 47,8 кв. м та пожежних резервуарів – наявні лише залишки залізобетонних конструкцій. Інженерні мережі відсутні, рівень будівельної готовності – 66%.

Будівлю колишнього павільйону-їдальні в Кишині Олевського району продавали з 2017 року. Початкова ціна складала 21,94 тис. грн, у 2018 році її знизили до 18,28 тис. грн. Таким чином, ціна продажу від початку знизилася у 5,4 раза (21,94 тис. грн / 4,0 тис. грн).

Загальна площа будівлі павільйону-їдальні - 264,1 кв. м. Балансоутримувач - П(ПО)СП «Кишинське». Це одноповерхова будівля, рік побудови – 1980. За призначенням не використовується. Будівля з ознаками часткових руйнувань, вікна та двері частково закриті фанерою та дошками. Загальний і фізичний стан основних будівельних елементів будівлі незадовільний, інженерні мережі відсутні.

Нагадаємо, за рік недобудований банно-пральний комбінат в Андрушівському районі подешевшав у 2,5 рази.

Як повідомляв Житомир.info, рік тому Фонд держмайна збирався продати 15 об’єктів у Житомирській області: їдальню, лазню, дитсадок та табір «Дружба» в селі Зарічани Житомирського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Фонд держмайна ФДМУ банно-пральний комбінат їдальня лазня  
Матеріали по темі