Політика

​На честь Антона Малиновського у Житомирському міському парку заклали алею пам’яті

25 March 2019, 12:08

Алея пам’яті Антона Малиновського — почесного громадянина міста Житомира, першого очільника Житомирської облдержадміністрації в роки незалежності, українського вченого-економіста була закладена у Житомирському міському парку культури ім. Гагаріна. Антон Станіславович помер 13 березня 2019 року. Попрощатися з видатним житомирянином прийшли сотні людей, у тому числі гості зі столиці та інших куточків України.

23 березня сім’я Антона Малиновського, друзі та колеги по роботі, депутати місцевих рад, громадські активісти та почесні житомиряни висадили на його честь 10 ялинок та 20 туй. Син Антона Станіславовича Олег розповідає, що створити алею йому запропонували друзі – Юрій Павленко та Наталія Леонченко, які також взяли безпосередню участь у висадці дерев.

«Дуже радий, що до увіковічення пам’яті мого батька долучилося стільки людей. Він був доброю та чуйною людиною, хорошим високопрофесійним керівником. За життя він користувався любов’ю та повагою співвітчизників. Присутні сьогодні разом з нами в парку люди засвідчили, що так буде завжди», — каже Олег Малиновський.

Депутат Житомирської міської ради Наталія Леонченко зазначила, що Антон Малиновський – «людина-глиба», колодязь життєвої та професійної мудрості. Тому висадка алеї на його честь є лише початком увіковічення пам'яті почесного житомирянина.

Житомиряни люблять та поважають Антона Станіславовича, адже він розпочав свою роботу в час, коли Житомирщині було найважче й зумів вивести область з кризи, підкреслила депутат Житомирської обласної ради Наталія Рибак.

Висадка алеї на честь Антона Милиновського – це спроба увіковічнити його пам'ять та нагадати усім, як важливо берегти історію та її видатних постатей, наголосив народний депутат України Юрій Павленко.

«Усі ми повинні пам’ятати про те, яку важливу роль відіграв Антон Малиновський у житті Житомирщини. Так, в роки становлення незалежності України, брав активну участь у стабілізації суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, у подоланні кризи, розбудові інститутів української влади в області. Вклад Антона Станіславовича — безцінний. Сподіваюся, висаджена на його честь алея, стане гарним нагадуванням про здобутки видатної людини, справжнього патріота та поштовхом на нові звершення для кожного нас», — зазначив Юрій Павленко.

Прес-служба народного депутата Юрія Павленка

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малиновський алея парк  
Матеріали по темі