Культура

У Житомирській області стало на одного Народного артиста більше

27 March 2019, 15:04

До Міжнародного дня театру президент України Петро Порошенко присвоїв артистові Житомирського драмтеатру почесне звання «Народного артиста України».

Указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного дня театру» Президент підписав 26 березня 2019 року.

За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театрального мистецтва, значні творчі здобутки та високу професійну майстерність глава держави постановив присвоїти почесні звання «Народний артист України» КАРПОВИЧУ Миколі Івановичу — артистові драми Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І.А.Кочерги.

Як повідомила Житомир.info начальниця управління культури і туризму Житомирської облдержадміністрації Тетяна Парфентієва, за останніми даними, в Житомирській області нараховується 6 Народних і 23 Заслужених артистів. Отже, з Миколою Карповичем Народних буде сім.

Нагадаємо, 27 березня щороку відзначається Міжнародний день театру, опитування про ставлення житомирян до театру та частоти відвідувань вистав тут. У 2016 році в Житомирі з аншлагом пройшла прем’єра вистави «Смішні гроші», в якій Заслужений артист Микола Карпович грав роль Слейтона.

В інтерв’ю Житомир.info 21 лютого 2019 гендиректорка драмтеатру Наталія Ростова розповідала про старійшин театру, зокрема, про Народного артиста України Анатолія Гурського, який помер півроку тому у 80-річному віці і працював до останнього дня.

Як повідомляв Житомир.info, до 8 Березня 2019 року Президент Порошенко присвоїв почесне звання «Народний артист України» співачці Ірині Шинкарук.

Актор Микола Карпович на прес-конференції до 65-ї річниці з дня заснування житомирського драмтеатру, фото 2009 року

Артистка оркестру драмтеатру Поля Бояр та Микола Карпович на прес-конференції у 2016 році

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: актор Микола Карпович Народний артист  
Матеріали по темі