Місто

За завищення тарифів у Житомирі оштрафували надавача послуг з утримання будинків, а жителям повернули майже 140 тис. грн

28 March 2019, 13:33

У Житомирі надавач послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій завищував тариф.

Про це 27 березня повідомило головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, спеціалісти якого і виявили порушення.

В лютому 2019 р. спеціалісти сектору контролю за регульованими цінами провели планову перевірку на предмет правильності формування, встановлення та застосування тарифів у суб’єкта господарювання, надавача послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в місті Житомирі (що застосовувались до введення в дію Закону України «Про житлово-комунальні послуги» згідно якого з 10.06.2018р. надається послуга управителя багатоквартирним будинком, яка не підпадає під державне регулювання цін). У ході перевірки було встановлено завищення тарифів від 0,03 грн. до 1,72 грн. за 1кв. м з (ПДВ).

У прес-службі головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області в коментарі Житомир.info розповіли, що зайву плату за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій нарахували мешканцям близько 10 дев’ятиповерхових будинків у Богунському районі міста.

«За результатом проведеної роботи було складено акт перевірки, суб’єкту господарювання винесено рішення про застосування фінансово-господарських санкцій, складено припис з вимогою усунути виявлені порушення при застосуванні державних регульованих цін/тарифів шляхом проведення перерахунків споживачам та повернення зайво нарахованої плати», – йдеться також у повідомленні на сайті ГУ Держпродспоживслужби.

Сума застосованої штрафної санкції у суб’єкта господарювання вилучена в дохід державного бюджету, крім того, споживачам проведено перерахунок зайво нарахованої плати в повному розмірі на суму 138,5 тис. грн.

У прес-службі управління Держпродспоживслужби уточнили, що суб’єкт господарювання сплатив штраф у розмірі близько 6 тис. грн.

Нагадаємо, 19 лютого 2019 року в прес-службі головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області повідомили, що в одному з райцентрів перевірили правильність формування та встановлення тарифу на тепло. За результатами перевірки було виявлено завищення тарифу на 38 копійок за 1 кв. м. опалювальної площі.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня 2018 року виконком Житомирської міської ради затвердив управителів багатоквартирних будинків, які стали переможцями конкурсу: КП «ВЖРЕП № 5», ПП «ВЖРЕП № 4», ТОВ «Керуюча компанія "ДомКом Житомир"», ПП «КВЖРЕП № 8», ТОВ «Керуюча Компанія "КомЕнерго-Житомир"», ТОВ «Управляюча компанія "Полісся"», КП «ВЖРЕП № 9».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тариф нарахування Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі