Місто

«Дитяче серденько – живи!»: у Житомирі протягом місяця збиратимуть кошти на кардіообладнання для лікарень

29 March 2019, 13:18

«Дитяче серденько – живи!» – під таким гаслом цього року проходитиме ХІV благодійна акція Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до Серця».

29 березня у Житомирі під час прес-конференції розповіли про формат та мету акції.

За словами голови Житомирського обласного осередку Катерини Галазновської, цього року в рамках акції волонтери збиратимуть кошти для закупівлі кардіологічного обладнання у дитячі лікарні.

У лікарнях Житомирської області такого обладнання бракує, зауважила кардіолог Житомирської обласної дитячої лікарні Людмила Філоненко.

«На обліку у лікаря-кардіолога перебуває 1365 дітей. Є діти, які вже отримали оперативну допомогу, є ті, які на дооперативному етапі, є дітки, які ще на етапі обстеження. Кардіологічного відділення у Житомирській області немає, але кардіологічні ліжка розгорнуті на базі дитячої обласної та дитячої міської лікарень, на базі лікарень у містах Бердичів і Коростень. Кожного року оперується близько 100 дітей. Приблизно 60 діток потребують складних оперативних втручань із застосуванням апарату штучного кровообігу, близько 30-40 дітей отримують менш травматичне втручання – ендоваскулярне, тобто таке, що проводиться без прямого втручання у грудну клітку. Найефективніше обладнання, яке нам допомагає у постановці діагнозу – це ультразвукові апарати та електрокардіографи. Ця апаратура дає нам якісну інформацію для постановки діагнозу, однак вона дуже дороговартісна. Один апарат-УЗД коштує близько 80 тис. євро, кардіограф приблизно 50 тис. грн. У нашій лікарні є два ультразвукових відділення та відділення, на базі якого розгорнуто 10 кардіологічних місць, то, виходить, необхідно три апарати лише для дитячої обласної лікарні», – поінформувала Людмила Філоненко.

Заслухавши інформацію лікаря-кардіолога, Катерини Галазновська окреслила мету акції у Житомирі – зібрати хоча б 150 тис. грн, аби закупити три кардіографи для дитячої обласної лікарні.

Гроші на благодійну справу волонтери будуть збирати за допомогою скриньок. Пожертвувати можна і переказавши гроші через банк.

«Кошти збиратимуть волонтери за допомогою скриньок під час заходів, що проходитимуть у рамках акції. Скриньки також розміщені в амбулаторіях, дитячих лікарнях. Але людям, які хочуть надати пожертву, не обов’язково шукати волонтерів і скриньку. Вони можуть звернутися до відділення KredoBank та перерахувати кошти, обов’язково зазначивши, що то для Житомирського обласного осередку «Серце до Серця»», – розповіла очільниця осередку.

Вона також пояснила, що кожен волонтер має номер-ідентифікатор.

«Наші волонтери мають ідентифікатори, а також сердечка, і скриньки наші опломбовані сердечками, на кожній скриньці зазначено номер волонтера, який має збігатися з ідентифікатором. До речі, на скриньках та ідентифікаторах є банківські реквізити для переказу коштів», – зауважила Катерина Галазновська.

План заходів, що відбудуться у Житомирі у рамках благодійної акції та під час яких проходите збір коштів

4.04.19 – святкова вистава та старт акції «Дитяче серденько – живи» в Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги. Показ вистави «Божі тварі».

6.04.19 – благодійний пробіг «Біжу за життя».

21.04.19 – святкове відкриття виставки писанок на МихайлівськійФестиваль писанок.

28.04.19 – великодній концерт на Михайлівській.

30.04.19 – ярмарок на Михайлівській.

1-3 травня – фінал акції та підрахунок коштів.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 року управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації в публікації до Міжнародного дня глухих зазначало, що весною 2018 року в області проводилась акція «Серце до серця — почуй світ». Під час цієї акції силами громадськості зібрано близько 55 тисяч гривень. Кошти мали бути направлені на закупівлю діагностичного обладнання та слухових апаратів для дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі