Події

​На річці поблизу Житомира затримали чоловіка, який у перший день заборони ловив сітками рибу на юшку

2 April 2019, 13:33

У Житомирській області з 1 квітня заборонений лов риби на річках, ставках та притоках. Весняно-літня заборона діє на час нересту. Проте вже в перший день дії заборони інспектори Житомирського рибоохоронного патруля затримали порушника, який ловив рибу сітками.

Про це 2 квітня у соцмережі повідомив Житомирський рибоохоронний патруль та виклав відео з місця події.

«Першого квітня 2019 року Житомирський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства. Громадянин здійснював вилов риби за допомогою заборонених знарядь лову – сіток», - йдеться у дописі.

У коментарі Житомир.info Житомирський рибоохоронний патруль уточнив, що затримали рибалку-порушника на річці Лісна поблизу села Бондарці Житомирського району. Чоловік ловив рибу з човна двома сітками і пояснив свій вчинок тим, що риба йому потрібна була для ухи.

За грубе порушення інспектори склали адмінпротокол за ч.4 ст.85, опломбували та вилучили заборонені знаряддя лову.

В управлінні Держагентства рибного господарства у Житомирській області нагадують, що з 1 квітня діє весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів:
- на річках та їх притоках: з 01 квітня до 20 травня;
- на водосховищах та ставках: з 01 квітня до 10 червня;
- у новостворених водних об'єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об'єктів: з 01 квітня до 30 червня.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2019 року Житомирський рибоохоронний патруль проводив місячник добровільної здачі заборонених знарядь лову. За цей час «роззброїлись» 29 жителів області: здали сітки, «заборчики» і павуки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохорона нерест сітка  
Матеріали по темі