Суспільство

Житель Новограда-Волинського, щоб виїхати за кордон, заплатив 70 тис. грн боргу по аліментах і штраф

3 April 2019, 09:11

У Новограді-Волинському чоловік був змушений сплатити дитині борг по аліментах та штраф на загальну суму 70,7 тис. грн, надумавшись виїхати за межі України.

Про це 2 квітня поінформувала прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Донедавна у переліку боржників перебував і житель Новограда-Волинського, який повинен був сплачувати неповнолітній доньці щомісяця аліменти у розмірі ¼ частини всього доходу, але не менше 30% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку. Однак тільки накопичував заборгованість, яка сягнула майже 47,5 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Тож державні виконавці Новоград-Волинського міськрайонного відділу державної виконавчої служби застосували до боржника тимчасові обмежувальні постанови: щодо виїзду за кордон, права керувати транспортним засобом, користуватися зброєю та полювати; склали протокол про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.183-1 КУпАП, що передбачає виконання суспільно корисних робіт.

«А ще чоловіка було занесено до «дошки ганьби» – Єдиного реєстру боржників та накладено штраф у розмірі 50% від суми заборгованості. Усе це й стало поштовхом для горе-батька, який до того ж мав намір виїхати за межі України, повністю сплатити своїй дитині і заборгованість, і штраф – всього на суму 70,7 тисяч гривень», - зазначили у юстиції.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2019 року одразу шестеро дітей, які проживають у Чуднівському районі, отримали від своїх горе-батьків аліменти на загальну суму 236,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський юстиція аліменти  
Матеріали по темі