Суспільство

Патрульні у Житомирській області почали видавати приписи комунальникам за ями на дорогах

4 April 2019, 10:59

З 1 квітня інспектори відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Житомирській області департаменту патрульної поліції розпочали весняний комісійний огляд автомобільних доріг та вулично-шляхової мережі області.

Про це у коментарі Житомир.info 4 квітня розповів речник патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.

«Метою перевірки є визначення стану експлуатаційного утримання вулично-дорожньої мережі після закінчення зимового сезону і належна підготовка мережі до експлуатації влітку. Під час комплексу заходів інспектори перевірятимуть:

стан покриття проїзної частини (ямковість, осідання, колійність), узбіч, тротуарів;

- наявність та стан дорожньої розмітки;

- забезпечення видимості, технічних засобів організації дорожнього руху;

- стан утримання смуг відведення та придорожніх територій;

- облаштування залізничних переїздів;

- особлива увага приділятиметься аварійно-небезпечним ділянкам доріг. Усі виявлені недоліки та обсяги першочергових робіт фіксуватимуться в актах огляду», - зазначає Ігор Іванюк.

Також, речник патрульної поліції додає, що за три дні правоохоронці видали 10 приписів комунальникам за неналежне утримання доріг.

«З першого по третє квітня в межах Житомирської області патрульні поліцейські видали 10 приписів комунальникам за неналежне утримання доріг. Чотири постанови за неналежне утримання мережі. Інформація про те, що патрульними буде здійснюватись відповідне комісійне обстеження – розіслана керівництву міст та ОТГ. Триватиме перевірка на дорогах Житомирської області до 21 квітня», - розповів Ігор Іванюк.

Нагадаємо, 3 квітня 2019 року Житомирський виконком проголосував та вніс до списку переліку з 9 вулиць, які цьогоріч мають капітально відремонтувати – ще дві.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області до 2020 року планують зробити поточний середній ремонт шматка автодороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через Вінницю). Мова йде про ділянку дороги протяжністю 15 км від Житомира до Черняхова. 26 лютого 2019 року Служба автодоріг у Житомирській області оголосила міжнародний тендер на 213 мільйонів 671 тисячу 120 гривень. 26 березня 2019 року у службі автодоріг у Житомирській області показали, як поблизу кордону з Республікою Білорусь шляховики вирівнюють дорогу.

Упродовж 2018 року на ремонт та утримання автошляхів у Житомирській області служба автодоріг й управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА заплатили 415 млн 970,2 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевірка дорога яма припис  
Матеріали по темі