Події

У Житомирі поліція обшукувала будинок чоловіка, якого підозрювала у скуповуванні краденого, а знайшла 10 кг «трави»

4 April 2019, 11:51

3 квітня у ході санкціонованого обшуку у будинку жителя Житомира поліцейські виявили та вилучили наркосировину. Підставою для проведення поліцією слідчих дій стало розслідування крадіжок з осель житомирян.

Про це 4 березня повідомила прес-служба ГУНП у Житомирській області.

Перевірка інформації щодо можливого скуповування 42-річним житомирянином краденого обернулась несподіваним поворотом.

У будинку чоловіка було виявлено 4 пакети подрібненої рослинної маси, ймовірно, марихуани, розфасовані паперові пакетики та інші свідчення протиправної діяльності. Загалом вилучено понад 10 кг наркотичних засобів.

Пояснити походження та призначення знайденого власник відмовився.

«Окрім підозр щодо скуповування краденого, у нас була й інформація щодо причетності чоловіка до незаконного розповсюдження наркотиків. Тож нині у рамках відповідного кримінального провадження ми будемо встановлювати усі обставини цієї його «діяльності», - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Досудове розслідування проводиться за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Вилучене поліцейські за відповідною ухвалою суду направлять на експертне дослідження.

Як повідомляв Житомир.info, 13 лютого 2019 року слідчі та працівники підрозділу протидії наркозлочинності обласного главку поліції затримали відразу після продажу наркотиків трьох житомирян. Було встановлено, що двоє чоловіків та жінка займалися виготовленням та розповсюдженням амфетаміну. Під час подальших обшуків було також вилучено порошок, пігулки, електронні ваги, інгредієнти та інші свідчення їх протиправної діяльності. 15 лютого суд обрав запобіжні заходи підозрюваним: одного взяли під варту, двом інших призначили цілодобовий домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики конопля марихуана обшук  
Матеріали по темі