Здоров'я

ОДА показала ремонт відділення житомирської лікарні, де буде Центр детоксикації на одне ліжко

4 April 2019, 16:01

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О. Гербачевського закінчують ремонт відділень реанімації, інтенсивної терапії та «Центру детоксикації» на одне ліжко.

Про це 4 квітня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на головного лікаря Богдана Леськіва.

«Будівельні роботи уже майже завершили, підрядник допрацьовує дрібниці. Уже закуплені та завезені меблі, наразі чекаємо на обладнання. Загалом на 1 поверсі у нас буде два відділення по 6 ліжок – реанімації та анестезіології №2, інтенсивної терапії для післяопераційних хворих №2», – розповів Богдан Леськів.

Реконструкція відділень здійснюється за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. У 2018 році вже використали 16,5 млн грн, в обласному бюджеті у 2019 році передбачили ще 15,6 млн грн, - інформує ОДА.

Богдан Леськів додав, що, окрім місць у відділеннях, буде ще окрема палата із 13-им ліжком – детоксикаційний центр.

«Ми вперше запускаємо в області (такий Центр), яких в Україні небагато. Це окрема палата із спеціальним апаратом для пацієнтів із гострим отруєнням, внаслідок чого у них може наступити ниркова недостатність. І саме тут ми зможемо рятувати таких пацієнтів», – наголосив головний лікар.

Нагадаємо, раніше витверезники працювали як спеціальні медичні установи Міністерства внутрішніх справ. Проте з 1 січня 200 року Кабмін вивів витверезники з системи МВС і рекомендував органам місцевого самоврядування розглянути питання щодо утворення діагностико-детоксикаційних, реабілітаційних та інших установ наркологічного спрямування.

У травні 2000 Житомирська міська рада створила Центр детоксикаційної допомоги як окрему комунальну установу, а вже у 2003 реорганізувала та приєднала Центр до Центральної міської лікарні №2.

З 1 грудня 2017 року через скарги на негуманне ставлення до людей напідпитку та відсутність правової бази житомирський центр детоксикаційної допомоги по провулку Успенському (раніше – 8 Березня) припинив існування, й відтоді нетверезих житомирян доправляють до обласного наркологічного диспансеру.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 Житомирська міськрада дозволила продати колишній витверезник на аукціоні, його виграла фірма з Києва, яка займається прибиранням. Будівлю продали за 1 млн 868 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: витверезник Центр детоксикації лікарня  
Матеріали по темі