Суспільство

Після постанови на арешт майна житель Житомирської області сплатив 170 тис. грн боргу та штрафу по аліментах

5 April 2019, 12:00

Житель Олевського району Житомирської області сплатив 170,6 тис. грн боргу та штрафу по аліментах лише після того, коли виконавча служба винесла постанову про арешт майна та обмеження у керуванні транспортом.

Про це 5 квітня інформує прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Для того, щоб примусити батька трьох дітей, який проживає в Овруцькому районі, сплатити аліментну заборгованість, державний виконавець Овруцького районного відділу державної виконавчої служби ГТУ юстиції у Житомирській області виніс постанову про арешт всього рухомого та нерухомого майна боржника, тимчасово обмежив його у праві виїзду за кордон, керувати транспортним засобом, користуватися зброєю та полювати. Крім того, наклав на злісного неплатника аліментів штраф у розмірі 50 відсотків від суми заборгованих коштів. Нічого іншого не залишалося горе-батьку, як погасити накопичену за роки заборгованість та сплатити штраф на загальну суму 170,6 тисяч гривень. Усі ці кошти були перераховані дітям», - йдеться у повідомленні.

«Інший несумлінний батько, житель цього ж району, працюючи за кордоном, забував сплачувати аліменти на утримання своєї дитини, тому й потрапив під дію закону, який у суспільстві отримав назву #ЧужихДітейНеБуває. Аби мати можливість знову виїхати за кордон для чергових заробітків, боржник змушений був сплатити заборгованість дитині у сумі 28 450 грн», - розповіли у юстиції.

Як повідомляв Житомир.info, у Новограді-Волинському чоловік був змушений сплатити дитині борг по аліментах та штраф на загальну суму 70,7 тис. грн, надумавшись виїхати за межі України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олевський район юстиція аліменти  
Матеріали по темі