Події

Коростенець заплатить 850 грн за наругу над Державним прапором

9 April 2019, 11:40

За вироком суду, житель Коростеня, який зірвав та розтрощив Державний прапор України, заплатить за скоєне 850 грн.

Про це 9 квітня інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що 23-річний місцевий житель 07.01.2019, перебуваючи у вечірній час поблизу одного з адміністративних будинків міста Коростеня, із хуліганських мотивів зняв Державний прапор України, та, відійшовши до приміщення медичної установи, що на центральній вулиці, вчинив наругу над прапором, а саме, кидав його додолу, волік по землі. Наругу над державним символом було знято на відеозапис та поширено в мережі Інтернет, зокрема, у соціальній мережі «Instagram». Такі протизаконні дії зловмисника набули негативного суспільного резонансу», - йдеться у повідомленні.

За результатами досудового розслідування, яке проводилося відділом поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, було зібрано достатньо доказів, які довели вину зловмисника.

«Обвинувачений погодився з позицією органу досудового розслідування, на підставі чого обвинувальний акт було складено з угодою про визнання винуватості. Вироком Коростенського міськрайонного суду особу визнано винною у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 338 КК України та призначено покарання у виді 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн», - поінформували у прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого 2019 року слідчі Коростенського відділу поліції відреагували на відео у соцмережі, де молодик лається і трощить Державний прапор, і розпочали кримінальне провадження щодо наруги над державними символами. 18 лютого слідчі на підставі зібраних свідчень та доказів оголосили підозру парубкові з Коростеня за наругу над державною символікою – Прапором України. 26 лютого слідчі Коростенського відділу поліції направили до суду обвинувальний акт відносно молодика, причетного до наруги над державним символом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коростенець наруга прапор суд прокуратура  
Матеріали по темі