Події

​У житомирській поліції стверджують, що поранення активіст С14 отримав під час побиття безхатька, який спав у закинутій будівлі

10 April 2019, 11:26

Поліція Житомирської області повідомляє про те, що інформація про тяжке поранення одного з активістів «С14 Житомир», яку поширюють у соцмережах та в деяких місцевих інтернет-виданнях, не відповідає дійсності.

Відповідне оголошення з офіційним коментарем поліції опубліковане на сайті ГУНП в Житомирській області 10 квітня 2019 року.

«Окремі інтернет-видання 9-10 квітня поширюють неперевірену інформацію щодо нападу у Житомирі на активіста однієї з націоналістичних організацій. Шановні журналісти, звертаємо вашу увагу на недостовірність вказаних у матеріалі відомостей», - йдеться у повідомленні поліції.

Мова йде про повідомлення у соцмережі Сергія Пількевича від 9 квітня, у якому він розповідає про ножове поранення в живіт одного з активістів «С14 Житомир», яке він отримав під час рейду по боротьбі з рекламою наркотиків.

У коментарі Житомир.info 9 квітня Сергій Пількевич уточнив, що подія сталася близько 21.00 28 березня у закинутій будівлі по провулку Скорульському у центрі Житомира. Поранення отримав хлопець, 2002 року народження. І на даний час, за словами Сергія Пількевича, він уже виписаний з лікарні та перебуває вдома.

Натомість у прес-службі ГУНП в Житомирській області зазначають, що поранення юнак отримав під час конфлікту з чоловіком, який спав у закинутій будівлі. Компанія молоді почала наносити удари безхатченку, а той, захищаючись, поранив ножем одного з підлітків.

«28 березня пізнього вечора до обласної дитячої лікарні був доставлений 17-річний житомирянин з ножовим пораненням живота. Під час з’ясування усіх обставин отримання хлопцем травм було встановлено, що у закинутій будівлі на одній з вулиць обласного центру між групою молоді та чоловіком без постійного місця проживання виник конфлікт. Попередньо встановлено, що бездомний спав у момент появи у приміщенні парубків. Ті ж почали наносити йому удари. Захищаючись, останній завдав одному з хлопців ножове поранення», - йдеться в офіційному повідомленні поліції.

Також у поліції додають, що нині встановлені під час попереднього з’ясування обставини перевіряються у рамках розпочатого кримінального провадження. Призначено низку експертиз, у тому числі щодо ступеня тяжкості травм, отриманих обома учасниками сутички.

«Чоловік, що став об’єктом уваги молоді, є бездомним, займається збором вторсировини та склотари. Обґрунтованих підстав для твердження щодо його причетності до поширення наркотиків немає. Водночас заяви, зроблені окремими членами націоналістичної організації, щодо упередженості поліції у розслідуванні вказаного правопорушення є безпідставними і можуть ґрунтуватись на бажанні приховати істинні причини події», - додають правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, 3 лютого 2019 року під будівлею Житомирського відділу поліції влаштували мітинг на підтримку Сергія Пількевича та Дмитра Черепанського, яких підозрюють у хуліганських діях, вчинених на Перемоги, 21, де знаходиться приймальня партії «За життя».

Наступного дня керівник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко назвав провокацією історію двох житомирських активістів С14, які звинувачували правоохоронців у «політичному замовленні» та побитті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: С14 поранення поліція Пількевич  
Матеріали по темі