Події

За квартал в Житомирській області сталося втричі більше пожеж, аніж за цей період торік, – Олег Шахрай

10 April 2019, 12:12

З початку 2019 року на території Житомирської області виникло 757 загорань трави, минулоріч – 139.

Про це 10 квітня під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в облдержадміністрації розповів заступник начальника управління із запобігання надзвичайних ситуацій управління ДСНС України в Житомирській області Олег Шахрай.

«Під час спекотної погоди зростає кількість пожеж і загибелі людей на них. Протягом минулого року виникло 1182 пожежі в наслідок яких загинули 14, та отримали травми 11 осіб. Пожежами завдано збитків на суму понад 68 млн грн. В цьому році, станом на сьогоднішній день, на території області виникло 789 пожеж на площі майже 1549 га. Якщо брати порівнянні з минулим роком – в лісових масивах, за весь цей весняно-літній період, виникло 16 пожеж на площі 7,42 га, а цьогоріч – вже маємо 14 пожеж на площі 7,35 га. Минулого року в торфополях – 29 пожеж, у сільгоспугіддях одна пожежа, ну і трава - 139 пожеж. На сьогодні загорань трави у нас було 757 пожеж на площі 1500 га», - розповів Олег Шахрай.

Заступник начальника управління зазначив, що у 2019-му весняно-літній період розпочався ще в лютому, а минулого року – в квітні.

«Цього року кількість пожеж в три рази більша, ніж у минулому році. На жаль, але відповідальність за спалювання дуже незначна», - сказав Олег Шахрай.

Як повідомляв Житомир.info, у пустуючому селі Великі Кліщі Народицького району Житомирської області 8 квітня розпочалася масштабна пожежа, яка ледь не спопелила 200-літню церкву та мало не перекинулася на заповідник «Древлянський».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шахрай пожежа ДСНС трава  
Матеріали по темі