Економіка

З початку року платники податків Житомирської області підтримали українську армію на більш як 93 млн грн

11 April 2019, 09:24

У I кварталі 2019 року платники Житомирщини сплатили понад 93 мільйони гривень військового збору.

Про це 10 квітня інформує сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«За січень-березень цього року на підтримку української армії від платників Житомирської області надійшло 93,2 млн грн, що на 15,5 млн грн, або на 19,9 % більше надходжень першого кварталу 2018 року. Торік у січні- березні на потреби армії було сплачено 77,7 млн. грн», - йдеться у повідомленні.

У ДФС зазначають: загалом справляння військового збору на реформування Збройних Сил України розпочато 3 серпня 2014 року. Як і минулими роками, ставка «податку на армію» складає 1,5 відсотки від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти — для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 року платники Житомирської області сплатили понад 27 мільйонів гривень військового збору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС податок військовий збір  
Матеріали по темі