Місто

Влада Житомира запрошує містян висловлювати свої пропозиції щодо нового статуту міста

11 April 2019, 17:28

Як співпрацювати громаді, депутатам і виконавчій владі, яким чином громадяни можуть заявляти про свої ініціативи і як влада повинна на них реагувати - про це говорили під час обговорення проекту статуту об'єднаної житомирської громади. Цей документ обговорювали із представниками громадськості, а до того з експертами та європейськими фахівцями, які долучилися до його створення.

«Сьогодні на засіданні голова офісу Ради Європи в Україні зазначив, що це один з кращих статутів на сьогодні в Україні. Сьогодні ми вже обговорювали із депутатським корпусом, і з громадськими організаціями. Я думаю, що найближча сесія підтримає цей статут, і місто отримає свою «конституцію». Хочу нагадати, що Магдебурзьке право в Житомирі було набагато раніше, аніж в інших містах, серед яких і Львів. Це наша історія. І сьогодні ми повертаємось до такого інструменту, як статут міста в житті нашої громади», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Статут об'єднаної громади покликаний регламентувати суспільне життя громади.

«На що він дійсно дає відповіді і для чого його приймати? В цьому статуті зазначено, як саме громадськість міста може висловлювати свої ініціативи, як влада повинна на них реагувати. Це вже не просто розпорядження міського голови про електронні петиції, яке дещо не відповідає законодавству. А в цьому статуті все чітко прописано. Звітність міської влади, депутатського корпусу перед громадою. Чітко прописано, як це відбувається: де, коли і з якою періодичністю. І багато іншого. Це все, я думаю, піде на користь об'єднаній громаді міста Житомира і зробить більш плідною співпрацю громади, виконавчої влади і депутатського корпусу», - зауважує Сергій Сухомлин.

Міський голова каже: остаточну версію документа затверджуватимуть депутати на сесії міської ради, після розгляду його на постійних депутатських комісіях. До найближчої сесії міської ради кожен охочий ще має можливість внести свої пропозиції до проекту статуту об'єднаної житомирської громади.

Свої пропозиції щодо проекту статуту територіальної громади можна надсилати на електронну адресу: statutgromady2019@gmail.com.

Нагадаємо, з проектом статуту з врахованими наявними пропозиціями можна ознайомитися тут.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого 2019 року з порядку денного сесії Житомирської міської ради зняли питання про затвердження Статуту Житомирської міської ОТГ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: громадські слухання громадські обговорення Статут  
Матеріали по темі