Суспільство

На полігоні під Житомиром сотні старшокласників вчили стріляти з автомата

17 April 2019, 13:18

16 квітня на полігоні під Житомиром одинадцятикласники шкіл міста й області вчилися стріляти з автоматів.

Про це 17 квітня повідомила прес-служба командування Десантно-штурмових військ ЗС України.

«У рамках навчальної програми «Захист Вітчизни» учні 11-класів шкіл Житомира та області під наглядом інструкторів провели практичні заняття на 37-му загальновійськовому полігоні Десантно-штурмових військ. Заняття з вогневої підготовки розпочалися з шикування, де школярам провели детальний інструктаж із заходів безпеки. Далі вони розподілились на навчальні взводи та вирушили на визначені ділянки стрільбища, де були підготовлені навчальні місця», - йдеться у повідомленні на сайті ДШВ.

У прес-службі командування ДШВ Житомир.info уточнили, що учасниками стрільбищ були сотні 11-класників з усієї Житомирської області, в яких програмою передбачене поводження зі стрілецької зброї, у даному випадку – з автомата.

За даними прес-служби, під керівництвом досвідчених інструкторів юнаки та дівчата вивчали тактико-технічні характеристики та будову автомата Калашникова, виконували нормативи зі спорядження магазину набоями, розбирання та збирання автомата, тренувались у підготовці до стрільби лежачи, а вже після цього розпочинали практичні стрільби.

«Кожен школяр почерпнув для себе чимало цікавої інформації та покращив свої навички. Враження від заходу у хлопців та дівчат лише позитивні, адже майже всі вони перший раз у житті взяли до своїх рук справжній автомат Калашникова та здійснили перші стрільби», - повідомляє прес-служба ДШВ.

Нагадаємо, 22 березня 2019 підрозділи житомирської 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України в новому спорядженні долали водні перешкоди на полігоні під Житомиром, а 23 березня виконували бойові завдання в українських Карпатах.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році на полігоні під Житомиром курсантів школи юних десантників з Полтавщини вчили стріляти з автомата і проводити розвідувальні дії.

Усі фото - прес-служба ДШВ ЗСУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ полігон стрільба школяр  
Матеріали по темі