Економіка

Безпідставні виплати малозабезпеченим та призначення субсидій – житомирські аудитори перевірили управління в РДА

17 April 2019, 13:42

Житомирські аудитори виявили втрат на суму понад 678 тис. грн в управлінні праці та соціального захисту населення Овруцької райдержадміністрації.

Про це 17 квітня інформує прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Працівники управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели ревізію в управлінні праці та соціального захисту населення Овруцької районної державної адміністрації, під час якої виявлено порушень, що призвели до втрат на суму понад 678 тис. грн. Під час проведення ревізії встановлено випадки безпідставного призначення та виплат державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, через надання недостовірних даних, через що незаконно витрачено 339,6 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

«Виявлено випадки безпідставного призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг особам, які надали недостовірну інформацію про придбання нерухомого майна та транспортних засобів вартістю, що перевищує 50 тис. грн та недостовірні дані про доходи від підприємницької діяльності. Це призвело до втрат на суму 201,9 тис. грн», - інформують аудитори.

З-поміж інших виявлених порушень: проведено відшкодування вартості путівок через відсутність медичних довідок, призначено та виплаченощомісячну адресну допомогу власникам житла, розташованого в регіонах інших ніж тимчасово окупована територія України, не забезпечено стягнення переплати коштів за розрахунками з фізичними особами із виплат соціальних допомог. Загальна сума таких порушень становить 136,6 тис. грн.

Завдяки вжитим аудиторами заходам забезпечено усунення порушень на суму майже 206,8 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростишівській РДА аудитори перевірили відділ освіти та виявили порушень на суму понад 425 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитори РДА Овруч  
Матеріали по темі