Політика

Більше тисячі людей приїде голосувати з Києва до Житомирської області під час другого туру виборів президента

17 April 2019, 16:37

Вже у цю неділю, 21 квітня, в Україні пройде другий тур виборів президента України. Загалом у Житомирській області зареєстровано понад 975 тис. виборців, з яких 6854 громадян – вирішили змінити місце голосування.

Такі дані містяться на офіційному сайті Державного реєстру виборців, – пише прес-служба Житомирської ОДА 17 квітня.

«У межах Житомирської області 6854 особи змінили тимчасове місце голосування. Серед них – 2954 жителів області, які подали заяви до місцевих органів ведення реєстру виборців та отримали тимчасову довідку, з якою прийдуть 21 квітня на виборчу дільницю. Ще 1212 осіб приїдуть із Києва до Житомирщини, аби проголосувати, 466 громадян – із Донецької області, 348 – із Луганської, 310 – із Київської, решта – з інших областей», - йдеться у повідомленні.

При тимчасовій зміні адреси голосування виборцю видається посвідчення, але у день голосування виборець має прийти на дільницю із паспортом – це основний документ, який дає йому право отримати бюлетень.

«Зазначимо, що усі відділи ведення реєстру працюють у період виборів у вихідні дні, тому посвідчення про зміну голосування можна забрати до 21 квітня включно. Загальна кількість виборців у Житомирській області становить 975276 осіб, із них 19901 – з відміткою про вибуття. У день виборів Президента на Житомирщині працюватиме 1449 дільниць. Перед першим туром виборів Президента місце тимчасового голосування змінили 7395 осіб», - зазначили в ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, ЦВК 15 квітня опублікувала список областей з недостатньою кількістю членів дільничних комісій для проведення 21 квітня 2019 року другого туру виборів президента.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Державний реєстр виборців вибори виборці  
Матеріали по темі