Місто

​На Михайлівській у Житомирі зняли «зимові» парасольки, готуються до Пасхи

19 April 2019, 09:53

На житомирській Михайлівській зняли «зимові» парасольки з підсвіткою, якими прикрасили пішохідну вулицю напередодні новорічних свят.

19 квітня на вулиці монтують сцену, стоять спецавтомобілі з драбинами, привезли бабіни з кольоровими стрічками, якими прикрашатимуть Михайлівську до Великодня.

Для чого приїхала техніка та що за рух на пішохідній вулиці, Житомир.info прокоментувала начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко, яка зранку 19 квітня знаходилася на Михайлівській.

«Це будуть монтувати фотозони, локації, в яких будуть яйця, писанки, які зараз розписують по навчальних та мистецьких закладах. У цьому році їх буде 30 великих і 400 маленьких, частину використають на обласних заходах. Буде конкурс на авторську писанку, номінація «Авторська сучасна традиційна», буде приз міського голови. Потім буде прикрашання стрічками Михайлівської, стартуємо із сьогоднішнього дня, щоб до католицького Великодня встигнути. Квітками з фетру хочемо прикрасити дерева», - розповіла Ніна Рябенко.

За її словами, з 25 по 28 квітня на Михайлівській проходитиме Великодній ярмарок-фестиваль, де продаватимуться писанки, сири, вино, працюватиме виставка майстрів з декоративно-ужиткового мистецтва. У «тихий тиждень», з 22 по 28 квітня, на пішохідній вулиці проходитимуть різні майстер-класи.

Нагадаємо, 25 квітня 2018 року на пішохідній вулиці Михайлівській у Житомирі розвішали майже дві сотні кольорових парасольок. 15 грудня 2018 їх замінили на зимові. Чи замінюватимуть їх на нові, Житомир.info цікавився 22 березня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, на Великдень у центрі Житомира планують створити святковий простір та наповнити його тематичними локаціями і фотозонами. Фестиваль «Великдень у Житомирі» триватиме з 18 квітня по 5 травня 2019 року. На святкування збираються витратити 200 тисяч гривень.

План заходів великодніх свят-2019 дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень вул. Михайлівська парасольки  
Матеріали по темі