Здоров'я

У Житомирську область відправлять майже 500 доз французької вакцини проти сказу

19 April 2019, 13:33

Україна закупила понад 93 тисяч доз вакцин для профілактики сказу. Перша партія - 15 тисяч доз - вже прибула на склад і готується до відправлення в регіони.

Про це 19 квітня повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Зазначено, що з початку наступного тижня антирабічні вакцини відправлять в усі області країни. Відповідно до розподілу, Житомирська область отримає 464 дози вакцини.


Таблиця з сайту МОЗ

«Антирабічні вакцини, що призначені для профілактики та лікування сказу у дітей та дорослих, закуплені та доставлені агенцією Crown Agents за кошти Державного бюджету. Ці вакцини вироблені у Франції у повній відповідності з вимогами GMP (Належної виробничої практики) та специфікаціями в реєстраційному посвідченні країни-імпортера. Термін придатності доставлених вакцин для профілактики сказу - 30 квітня 2021 року. Обрані Crown Agents постачальники жорстко контролювали виконання всіх необхідних умов щодо транспортування вакцин та забезпечили постачання вакцин з максимально можливим строком придатності», – інформують у МОЗ.

Загалом Crown Agents придбали для МОЗ України 93 081 вакцин для профілактики сказу за кошти Держбюджету. Наступні партії вакцин будуть доставлені впродовж року.

Перевірити наявність вакцин у регіонах можна в таблиці.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2018 року Міністерство охорони здоров’я повідомляло, що Україна закупила понад 39 тисяч доз вакцин для профілактики сказу. Житомирська область отримала 2878 вакцин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина сказ МОЗ  
Матеріали по темі