Події

​У Житомирі та Овручі поліція склала адмінпротоколи на громадян, які фотографували бюлетені

21 April 2019, 16:07

Станом на 15.00 правоохоронці зареєстрували 11 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства у день волевиявлення. За усіма фактами розпочато відповідні перевірки.

Про це 21 квітня о 15.09 повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

До підрозділів поліції області надійшли 11 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Серед них інформація про:

  • незаконну агітацію (м. Житомир);
  • волевиявлення без надання підтверджуючих особу виборця документів (Овруцький район);
  • пошкодження бюлетеня (м. Житомир);
  • фотографування бюлетенів (м. Житомир та м. Овруч). Відносно двох громадян складено протоколи за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму) Кодексу України про адміністративні правопорушення;
  • відсутність виборців у списках (м. Житомир, м. Коростишів);
  • інші.

Усі повідомлення відповідним чином зареєстровані та за вказаними фактами поліцією здійснюються перевірки.

«Загалом процес голосування у регіоні проходить у спокійному режимі. В Головному управлінні Національної поліції області працівники Ситуаційного центру відслідковують ситуацію. Охорону публічної безпеки поблизу кожної з виборчих дільниць здійснюють працівники поліції. Також знаходяться у резерві і готові до дій підрозділи спецпризначення, слідчо-оперативні групи та працівники інших підрозділів», - поінформували в поліції.

Разом з тим, мережа ОПОРА Житомира у соцмережі повідомляє про порушення законодавства виборцем з Житомира, який сфотографував заповнений бюлетень і запостив його в Інстаграм.

Близько 16.00 мережа ОПОРА повідомила про ще одне подібне порушення - фото з бюлетенем, опубліковане у соцмережі.

Нагадаємо, 21 квітня на дільниці в Житомирі п’яний виборець порвав бюлетень, тож поліція склала на даного громадянина два адмінпротоколи: за появу в громадському місці в стані алкогольного сп’яніння та пошкодження бюлетеня.

Як повідомляв Житомир.info, на кандидата в президенти Володимира Зеленського склали протокол за демонстрацію заповненого бюлетеня, житомирські ж посадовці цього разу такого порушення вже не допустили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГУНП порушення вибори  
Матеріали по темі