Політика

На кандидата в президенти склали протокол за демонстрацію бюлетеня, а житомирські посадовці вже цього не робили

21 April 2019, 15:00

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич та мер Житомира Сергій Сухомлин проголосували, але бюлетені вже не демонструють.

Про голосування у другому турі виборів президента Гундич та Сухомлин повідомили 21 квітня на своїх сторінках у Facebook.

«Свій вибір зробив - проголосував за Україну!», - написав голова ОДА Ігор Гундич, який голосував у міському колегіумі на вул. Івана Мазепи.

Фото з Facebook Ігоря Гундича

Мер Сергій Сухомлин на голосування у приміщення гімназії №23 прийшов з вербовими гілочками.

«Проголосував! Думав, цього разу без пригод, але побив комісію. Ще раз усіх зі святом!», - зазначив Сухомлин, нагадавши, що голосування у другому турі припало на Вербну неділю.

Фото з Facebook Сергія Сухомлина

Натомість кандидат у президенти Володимир Зеленський вийшовши з кабінки для голосування показав на камери заповнений бюлетень.

Фото Associated Press

Після цього поліція склала протокол про порушення за статтею 212-10 КУпАП (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму).

Як повідомляв Житомир.info, 31 березня 2019 року мер Житомира Сергій Сухомлин та голова ОДА Ігор Гундич сфотографувалися з бюлетенями на виборчих дільницях, та вже за кілька годин видалили ці світлини з соцмережі. Начальник ГУНП Вячеслав Печененко 3 квітня повідомив, що по цій ситуації поліція відкрила кримінальне провадження по ст. 159 «Порушення таємниці голосування». 18 квітня Печененко повідомив, що справа була закрита у зв’язку з відсутністю кримінального злочину, але прокуратура повернула її на доопрацювання, поліція відкрила адміністративні провадження і за цими провадженнями Гундичу та Сухомлину виписали адміністративні протоколи: якщо суд визнає їх винними, то вони сплатять штраф – до 900 грн кожен.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори бюлетень Сухомлин Гундич Зеленський  
Матеріали по темі