Місто

​У Житомирі на два роки призупинили бюджет участі

23 April 2019, 17:24

У Житомирі на два роки призупинили проведення процедури «Бюджет участі».

Таке рішення ухвалили на сесії 23 квітня під час розгляду проекту рішення «Про затвердження Положення про бюджет участі (громадський бюджет) Житомирської міської об’єднаної територіальної громади».

«Зараз буде ще доопрацьовуватися положення про бюджет участі, і в нас є 24 об’єкти з минулих років, які ще потрібно реалізувати. Тому можна було б на рік призупинити, але ми всі пам’ятаємо, що наступного року вибори в міську раду, і ми всі не хочемо, щоб це було таке перетягування коштів для свого округу», - пояснив Сергій Сухомлин.

За рекомендацію погоджувальної ради та бюджетної комісії бюджет участі у Житомирі призупинили на два роки – «за» проголосували 28 депутатів (всього в міській раді 42 депутати).

Нагадаємо, 26 березня 2019 року в Житомирській міськраді провели перші громадські обговорення проекту Положення про бюджет участі-2019.

Як повідомляв Житомир.info, 23 січня 2019 року мер Сергій Сухомлин затвердив перелік проектів-переможців бюджету участі Житомира на 2019 рік. У додатку 1 переможцями визнані 8 великих та 11 малих проектів.

8 листопада на сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за створення нової Координаційної ради, яка має розібратися з бюджетом участі-2018. 6 грудня 2018 року у міськраді відбулося засідання конкурсної комісії щодо обрання нових членів координаційної ради з питань бюджету участі, проте комісія так і не змогла обрати 10 нових членів коордради. Рішенням сесії міської ради від 18 грудня 2018 року була утворена робоча група, яка мала опрацювати інформацію щодо можливих порушень та надати висновки на затвердження міському голові до 14.01.2019.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі сесія міськради  
Матеріали по темі