Події

У Житомирі на вулиці Перемоги та провулку Червоному горіли балкони, вогнеборці врятували двох чоловіків

25 April 2019, 09:13

24 квітня о 13:15 до служби порятунку «101» м. Житомир надійшло повідомлення про загоряння на балконі другого поверху дев’ятиповерхового житлового будинку по вул. Перемоги, а згодом і про пожежу на провулку Червоному.

Про це увечері, 24 квітня, поінформувала прес-служба ДСНС України в Житомирській області.

«Для того, аби дістатися до балкону, рятувальникам необхідно було спочатку за допомогою триколінної драбини потрапити на покрівлю банку, що розташований на першому поверсі. Вже о 13:31 загоряння на балконі було локалізовано. Під час проведення розвідки всередині задимленої квартири, вогнеборці виявили на ліжку в одній із кімнат 72-річного господаря. Чоловік мав інвалідність і зовсім не ходив. До прибуття швидкої допомоги рятувальники одягли на нього кисневу маску і до приїзду медиків провітрили помешкання», - йдеться у повідомленні.

Попередня причина пожежі – необережність під час проведення вогневих робіт. Зокрема, робочі ремонтували покрівлю банку, використовуючи відкритий вогонь, через що, припускають, спалахнув балкон. Остаточна причина наразі встановлюється.


Відео Тетяни Матвієнко

«Вже о 15:26 вогнеборці з цих же частин виїхали на подібну пожежу у провулок Червоний. Там вогнем був повністю охоплений балкон на 5-му поверсі дев’ятиповерхівки. Керівник гасіння пожежі залучив на допомогу 30-метрову автодрабину. Доки одне відділення розпочало гасіння з вулиці, інше намагалося потрапити всередину квартири, двері якої були зачинені. Відкривши їх за допомогою підручних інструментів, в одній із кімнат рятувальники виявили сплячого господаря. Через сильне алкогольне сп’яніння чоловіка, фахівці ДСНС ледве розбудили його та вивели на сходову клітину. Ймовірно, загоряння сталося через необережність під час куріння», - розповіли у ДСНС.

В обох випадках вогнем знищено лише дерев’яні конструкції обох балконів та домашні речі, що зберігалися там.

Як повідомляв Житомир.info, 14 квітня 2019 року по вулиці Домбровського в Житомирі у дев’ятиповерхівці горіла квартира: господарів дома не було.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Перемоги провулок Червоний ДСНС пожежа балкон рятувальники  
Матеріали по темі