Місто

План підготовки Житомира до зими: ремонт котелень, каналізації, трамвайних колій та кронування дерев

25 April 2019, 10:49

Влада Житомира здирається заслухати інформацію підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та затвердити завдання з підготовки до нового осінньо-зимового періоду 2019-2020 років.

Відповідний проект рішення виконкому 24 квітня опублікований на сайті міської ради.

«Забезпечувався якісний та на належному рівні температурний режим в установах соціально-культурного призначення, у лікарнях, закладах освіти та інших закладах, що відповідало санітарним нормам. Аварійних ситуацій, що могли призвести до порушення температурного режиму, не виникало. Виявлені недоліки у забезпеченні безперебійної роботи міського житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери своєчасно усунені службами спеціалізованих підприємств, комунальними підприємствами вжито необхідних заходів щодо недопущення подібних аварійних ситуацій в майбутньому. Залишаються не вирішеними та проблемними питання щодо розрахунків комунальних підприємств «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради та «Житомирводоканал» Житомирської міської ради за спожитий природний газ та електричну енергію відповідно звітності», - йдеться у проекті рішення.

На засіданні міськвиконкому збираються затвердити оперативний міський штаб з питань підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років, який, починаючи з 20 червня 2019року, має щомісяця заслуховувати керівників підприємств і організацій міста про хід підготовки до зими міського житлово-комунального господарства, об’єктів соціально-побутової сфери, будівництва, благоустрою, дорожнього господарства і громадського транспорту, а також стосовно відновлення благоустрою в місцях проведення земляних робіт.

У додатках до проекту рішення є основні заходи комунальних підприємств щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років. Зокрема, теплокомуненерго має проводити капітальний ремонт 230 котлів та поточний ремонт 190 км теплових мереж.


Водоканал має поремонтувати 120 пожежних гідрантів та 150 каналізаційних колодязів й створити запас сипучих матеріалів – 850 куб. м щебеню і стільки ж піску.


«Зеленбуд» до 15 жовтня повинен зрізати 220 аварійних дерев та кронувати 400 дерев, утеплити 920 кущів троянд й перекопати 2007 кв.м. квітників.


ТТУ до 1 листопада має поремонтувати тролейбуси (кількість не вказана), 250 метрів трамвайної колії та 150 метрів контактної мережі. УАШ до 15 жовтня повинно заготовити 10 тис. тонн протиожеледних матеріалів та виконати поточний ремонт 35 тис. кв. м. вулиць міста.


Прописані також заходи для управляючих компаній, які мають забезпечити комплексну підготовку до зими 1178 будинків, з яких 644 підключені до централізованого опалення.


Нагадаємо, зранку 25 листопада 2018 року дороги Житомира перетворились на суцільну ковзанку: тонкий шар льоду скував проїжджу частину та тротуари. 23 січня 2019 року у Житомирі за день випала місячна норма опадів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець жовтня 2018 року міська влада інформувала, що до опалювального сезону комплексно підготовлено 97% житлового фонду, усі школи, дитячі садочки, лікарні, соціальні об’єкти, заклади культури, 85% водопровідних, 87% каналізаційних, 96% теплових мереж та 98% котелень, на 90% готові об’єкти благоустрою та дорожньо-мостового господарства, 95% спецтехніка та міський комунальний транспорт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком зима опалювальний сезон  
Матеріали по темі