Місто

​Житомирські прикордонники показали дітям техніку, зброю, службових собак та прийоми рукопашного бою

25 April 2019, 14:55

25 квітня житомирські прикордонники провели урочистості з нагоди професійного свята.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Держприкордонної служби України.

«З метою вшанування мужності та героїзму захисників державного кордону України, враховуючи внесок прикордонників у боротьбу за незалежність України, указом президента України за № 111/2018 було встановлено в Україні професійне свято – День прикордонника України, яке відзначається щороку 30 квітня», - йдеться у повідомленні.

25 квітня, незадовго до святкового дня, у Житомирі на території Північного регіонального управління відбулись урочисті заходи. Охоронці кордону запрошеним та гостям заходу продемонстрували зразками техніки, озброєння і екіпірування, які використовують під час служби із захисту держрубежів. Інспектори–кінологи показали присутнім навики дресури своїх чотирилапих помічників, які вміло виконували команди та здійснювали пошук імітаційних закладок зброї та наркотиків. Вихованці військово–спортивного клубу «Омега» дивували глядачів прийомами рукопашного бою, демонструючи свій професійний вишкіл.

По завершенню презентаційної частини в актовому залі відбулась офіційна частина урочистостей, під час якої особовий склад з нагоди професійного свята був заохочений нагородами та відзнаками.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2016 року на Замковій горі у Житомирі прикордонники показали, як затримують нелегалів та контрабандистів.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держприкордонслужба прикордонник  
Матеріали по темі