Події

​Справу Бердичівського прокурора-хабарника направили до суду: йому загрожує до 10 років в’язниці

26 April 2019, 12:31

Обвинувальний акт по справі заступника керівника Бердичівської місцевої прокуратури, якого спіймали на хабарі, скеровано до суду.

Про це 25 квітня повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Генеральною інспекцією скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням заступника керівника Бердичівської місцевої прокуратури Житомирської області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України», - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що заступник керівника Бердичівської місцевої прокуратури Житомирської області одержав від адвоката у кримінальному провадженні неправомірну вигоду в сумі 2 тис доларів США за вирішення питання щодо перекваліфікації дій обвинуваченого на менш тяжкий злочин.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третіх осіб будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища), яка передбачає покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Разом з тим у Генпрокуратурі нагадують, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 18 жовтня 2018 року у Житомирі на хабарі в у 2 тис. доларів США затримали заступника керівника Бердичівської прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада 2018 року заступника начальника відділу прокуратури Житомирської області затримали на хабарі у 2 тис. доларів США, які він отримав від підприємця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокурор хабар Генпрокуратура суд  
Матеріали по темі