Місто

У житомирському таборі «Супутник» купили меблі та встановлять альтанку – готуються до оздоровчої кампанії

2 May 2019, 17:13

У позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Супутник» Житомирської міської ради готуються до початку оздоровчої кампанії: завершують ремонт у корпусах, закупили «м’які куточки», планують встановити нову альтанку.

Про це, зокрема, йшлося на засіданні міської координаційної групи з відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей у літній період 2019 року, яке 2 травня провела заступник міського голови Вікторія Краснопір, – повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

Зазначалося, що наразі триває прийом заяв на літнє оздоровлення дітей пільгових категорій Житомирської об’єднаної територіальної громади. За кошти державного бюджету - у МДЦ «Артек» і УДЦ «Молода гвардія»; за кошти обласного бюджету – у закладах із відпочинку та оздоровлення Житомирської області; за кошти місцевого бюджету – в ПЗОВ «Супутник» .

У ПЗОВ «Супутник» у 2019 році також планується оздоровити за кошти батьків 225 дітей. Станом на 2 травня продано вже 195 путівок.

«За інформацією директора ПЗОВ «Супутник» Любов Ковальчук, заклад готується до початку оздоровчої кампанії. Придбано нову холодильну камеру, 6 «м’яких куточків», 275 ортопедичних матраців, завершено ремонтні роботи покрівлі у 4-у корпусі та стелі у 4-у та 5-у корпусах, ведуться роботи по підготовці до експлуатації дитячого басейну, планується встановлення нової альтанки. Тривають заходи щодо відповідного кадрового забезпечення закладу педагогічними та медичними працівниками», – пише прес-служба.

Відпочинкова зміна в ПЗОВ «Супутник» становить 16 календарних днів. Відкриття І зміни відбудеться 1 червня. Всього заплановано 5 змін.

Щодо підготовки таборів з денним перебуванням при навчально-виховних закладах міста, заступник директора департаменту освіти міської ради Світлана Ковтуненко зауважила, що у цьому році діятимуть 32 пришкільних табори, де відпочиватимуть 3509 дітей. Пришкільні табори із денним перебуванням розпочнуть працювати 3 червня, тривалість зміни становить 14 днів. Для перебування дітей у пришкільних таборах буде відкрито 19 пунктів харчування. Розпочато тендерні торги на закупівлю продуктів харчування. Меню формуватиметься на 14 днів із забороною коригування. У травні департамент освіти міської ради організовує відповідні навчання для медичних, педагогічних працівників та працівників пунктів харчування для організації роботи пришкільних таборів. Пришкільні табори працюватимуть з 9 до 15 години у робочі дні. Також цього року при загальноосвітніх закладах міста протягом 2-х тижнів діятимуть 76 мовних таборів для учнів 1-9 класів.

Анатолій Фільчук, директор Міського культурно-спортивного центру міської ради, повідомив, що 3 червня у Житомирі при 15 підліткових клубах за місцем проживання з 10 до 14 години діятимуть відпочинкові групи, якими планується охопити близько 200-250 дітей.

Окремо члени міської координаційної групи з відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей обговорили питання щодо забезпечення підвезення батьків та дітей до ПЗОВ «Супутник» та доручили начальнику управління транспорту і зв’язку міської ради Костянтину Підпокровному до 20 травня узгодити питання щодо транспортного сполучення із ПЗОВ «Супутник» та довести цю інформацію до широкої громадськості.

Як повідомляв Житомир.info, путівка у позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Супутник» Житомирської міської ради у 2019 році коштуватиме 3680 грн для місцевого бюджету та 5299 грн для придбання фізичними особами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: табір дитячий табір оздоровлення Супутник  
Матеріали по темі