Події

​Апеляційний суд змінив запобіжний захід чиновнику Житомирської міськради, затриманому на хабарі

13 May 2019, 18:11

13 травня Житомирський апеляційний суд змінив запобіжний захід із особистого зобов’язання та цілодобовий домашній арешт заступнику директора департаменту реєстрації Житомирської міської ради, якого підозрюють в отриманні 2,8 тис. доларів США хабара.

Про це 13 травня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За принциповості прокуратури Житомирщини підозрюваному в одержанні 2800 доларів США неправомірної вигоди чиновнику міськради змінено запобіжний захід із особистого зобов’язання на домашній арешт», - йдеться у повідомленні.

У понеділок, 13 травня 2019 року, в суді було розглянуто апеляційну скаргу прокуратури Житомирської області на ухвалу Корольовського суду м. Житомира від 19.04.2019 про застосування до підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди заступника директора департаменту міськради запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання.

«Житомирським апеляційним судом скасовано зазначену ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира та постановлено нову – про застосування до посадовця міськради запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту. Таким чином, апеляційна скарга, у якій прокуратура наполягала на застосуванні до посадовця міськради запобіжного заходу у виді тримання під вартою, задоволена частково», - повідомили в прокуратурі.

Також апеляційною інстанцією залишено у силі застосування запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту другому фігуранту справи, 27-річному житомирянину.

Нагадаємо, заступник директора департаменту реєстрації Житомирської міськради Євген Баренко та його спільник підозрюються у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Як повідомляв Житомир.info, чиновник міськради та його спільник-посередник, одержали від фізичної особи неправомірну вигоду на загальну суму 2800 доларів США за процедуру реєстрації представнику юридичної особи права власності на нерухомість. Затримали посадовця 17 квітня 2019 року під час отримання частини хабара, а саме 1,8 тис. доларів.

Наступного дня, 18 квітня, мер Житомира відсторонив Євгена Баренка від займаної посади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд хабар Баренко  
Матеріали по темі