Здоров'я

З коростишівської лікарні виписали школярів, які надихались газу в хлопчачому туалеті

14 May 2019, 17:14

Усіх 13 учнів Коростишівської гімназії Житомирської області, які були госпіталізовані внаслідок розпилення невідомого газу, виписали з лікарні.

Про це 14 травня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

За фактом розпилення невідомого газу у приміщенні навчального закладу під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури розпочали кримінальне провадження.

«Установлено, що 13.05.2019 у Коростишівській гуманітарній гімназії № 5, близько 10 год. 40 хв дня, під час перерви, у чоловічому туалеті на третьому поверсі, 13-річний учень розпилив із газового балончика невідомий газ. Унаслідок цього було порушено навчальний процес, дітей, які відчули токсичну дію газу, відразу госпіталізували до лікарні для надання необхідної медичної допомоги. Станом на 14 травня 2019 року стан здоров’я школярів стабілізувався, усіх 13-х учнів гімназії виписано із лікарні», - поінформувала прокуратура.

Наразі у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України триває досудове розслідування, яке проводить слідчий відділ Коростишівського ВП ГУНП в області. Для повного, всебічного і об’єктивного досудового розслідування процесуальне керівництво забезпечує група прокурорів, яку очолює ювенальний прокурор, - зауважує прес-служба.

Відповідно до санкції зазначеної статті, хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.


Відео ТСН

Нагадаємо, 13 травня 2019 в одній зі шкіл Коростишева внаслідок розпилення невідомої речовини постраждали діти, вісьмох доставили до реанімації.

Як повідомляв Житомир.info, 6 травня 2019 року в селі Зарічани Житомирського району зі школи евакуювали учнів та вчителів з тієї ж причини - розпилення аерозольного газу в туалеті школи.

Житомир.infо
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ розпилення прокуратура м. Коростишів отруєння  
Матеріали по темі