Економіка

У Житомирській області зросли ціни на овочі, найбільше – на капусту й цибулю

15 May 2019, 12:30

На споживчому ринку Житомирської області у квітні порівняно з березнем 2019 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої загалом зросли на 0,9%.

Про це 14 травня поінформував сайт Головного управління статистики у Житомирській області.

Статистики констатують суттєве здорожчання капусти та цибулі, яке жителям області доводиться спостерігати в магазинах та на ринках.

«Найбільше, на 14,1% загалом, підвищилися ціни на овочі внаслідок подорожчання капусти (виділено редакцією) на 47,7%, коренеплодів, цибулі та грибів – на 22,3%. На 5,3% підвищились ціни на шоколад, в межах 1-2% – на соки, безалкогольні напої, хліб, курятину, морозиво, свинину, рибу, яловичину, цукор, борошно, крупи і солодощі», - інформують статистики.

Поряд з цим статуправління називає продукти, які у квітні 2019 року здешевшали: яйця - на 12,0%, оливкова олія, сало, рис, молоко, сири, чай – на 1-4%. В межах одного відсотка знизились ціни на банани, натомість яблука подорожчали на 2,2%, цитрусові – на 0,9%.

Незначно, але подорожчали алкоголь і тютюн, зокрема, цигарки – на 1,4%.

За місяць в Житомирській області підвищилася вартість послуг з утримання будинків та прибудинкових територій на 5,5%, плати за оренду житла – на 1,6%.

Нагадаємо, з січня по березень 2019 року ціни на продукти на споживчому ринку Житомирській області зросли на 2,9%, зокрема, ціна капусти виросла на 116,4%.

Якими були ціни на паски, яйця та м’ясо на Житньому ринку в Житомирі незадовго до Великодня-2019, дивіться у сюжеті.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: статистика ціна продукти капуста цибуля  
Матеріали по темі