Події

Судмедексперти розповіли, від чого загинула бердичівлянка Юлія Козак, мати жодній із версій не вірить

15 May 2019, 13:59

У Богунському районному суді Житомира 14 травня заслухали висновки медекспертів у справі загиблої бердичівлянки Юлії Козак. На попередніх слуханнях про це клопотав адвокат сім'ї загиблої жінки. На засідання прибули голова комісійної експертизи, лікар-анестезіолог та судмедексперт.

«З видимих, перш за все, були виявлені тілесні ушкодження на обличчі. На правій верхній повіці був крововилив, також на верхній лівій повіці, на ділянці ротової порожнини було безліч подряпин та садин. Крововилив в тканину язика міг виникнути при дії фізичної сили на цю ділянку тканини», – розповідає завідуючий Бердичівським міжрайонним відділенням судмедекспертизи Вадим Науменко.


Наостанок він відповів, що смерть жінки настала саме від механічної асфіксії.

Наступним свої висновки озвучує лікар-анестезіолог обласної лікарні.

«Я досліджував причини виникнення механічної асфіксії. Причин може бути три: здавлення верхньої половини шиї, попадання стороннього тіла, мається на увазі слиз, кров на голосових зв'язках, а це викликає спазм. Третє - це стороннє тіло, ложка, як описується. Чому зробили висновок, що внаслідок кровотечі, тому що там була травма кореня язика, розмноження тканин, гематома, крововиливи з внутрішньої сторони слизової. І плюс в матеріалах в секції описано сліди крові в трахеях», – каже заввідділенням анестезіології та інтенсивної терапії Житомирської обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Микола Біляс.

«Жінка померла від асфіксії, но якого генезу вона, ми використовували всі дані. Сказати, якого вона ґенезу: чи здавлення, чи від інородного тіла, стовідсотково не можемо. Ми також не можемо категорично виключити ні одну із даних асфіксій. Якщо було здавлення, то воно не вписується в класичну картину смерті від здавлення», – стверджує заввідділенням комісійних експертиз Житомирського обласного бюро судмедекспертиз Анатолій Скубенко.

Підозрювані беруться пояснювати, що Юлії стало погано - вона впала, почала трястись та ковтати язика, а чоловік з його сестрою лише намагалися врятувати її життя.

«У мене був шок, що жінка спочатку мені пальці відкусувала, потім мені дали ложку, я її вставив і навіть не бачив, наскільки вставив», – говорить підозрюваний Святослав Козак.

«Я не винна, ми дійсно намагалися надати якусь медичну допомогу, допоки приїде швидка», – додає підозрювала Світлана Кустовецька.

Натомість мати загиблої дівчини зазначає, що не згодна з думкою експертів, що Юлія загинула від крововиливу, а не від задушення.

«На її руці була пляма, через це ми зробили ексгумацію. Вони взяли і купили її, вийшов експерт і почав говорити нісенітницю, такого я ще не чула. Він говорив, що вона не задушена, що вона загинула через потоки крові, а крові не було. Ми їздили у Вінницю, до київського експерта, і нам всі сказали, що це задушене руками групове вбивство. Я це так не залишу, я їду в Київ знову, звертатимусь до депутатів Верховної Ради, не буду називати їхні імена, вони сказали, що допоможуть», – каже мати загиблої Юлії Козак Ірина Білецька.

На наступному засіданні, яке відбудеться 21 травня, мають заслухати ще кількох свідків по справі. Надалі мають допитати ще двох судмедекспертів, які наразі не можуть з'явилися до суду через об’єктивні причини.

Нагадаємо, на минулому засіданні, яке відбулося 3 квітня, суд продовжив запобіжний захід підозрюваним у вбивстві Юлії Козак, а адвокат сторони обвинувачення клопотав про допит судмедекспертів. На попередніх засіданнях, 12 березня та 26 березня 2019 року, заслухали свідчення сусідів сім'ї Козак.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2018 року у соціальній мережі Facebook бердичівляни розповіли про вбивство молодої жінки: чоловік побив і задушив дружину, матір свого 6-річного сина. 8 червня прес-служба прокуратури Житомирської області поінформувала про те, що бердичівлянину та його сестрі за вимагання та умисне вбивство Юлії Козак «світить» довічне ув’язнення. 14 червня захисник обвинувачених у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак клопотав, щоб його підзахисних судив суд присяжних.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Юлія Козак суд експертиза вбивство  
Матеріали по темі