Економіка

У Житомирі стартувало навчання у другій «Школі малого і середнього підприємництва»

23 May 2019, 11:28

За підтримки департаменту економічного розвитку міської ради у Житомирі стартувала друга «Школа малого і середнього підприємництва», що працює в системі K.Fund Василя Хмельницького. За словами директора департаменту Миколи Костриці, такий проект є надважливим, адже він не тільки створює середовище для розвитку підприємництва, ведення власної справи, а й реалізації інноваційних ідей. Тим самим збільшує кількість робочих місць та фінансові надходження до бюджету міста.

«Місто Житомир у лютому місяці затвердило концепцію інтегрованого розвитку до 2030 року, де один з ключових пріоритетів - ефективне місто. Ефективне місто - це передусім місто, де можна і потрібно вести малий бізнес, підтримувати і створювати середовище для того, щоб люди відкривали свій потенціал, збагачувались, створювали власну справу, ризикували. Для департаменту економічного розвитку один з ключових пріоритетів по програмі малого та середнього бізнесу - це підтримка різноманітних ініціатив, які пов’язані з навчанням, з тренінгами, іншими заходами, які орієнтовані на тих, хто вже розпочав власну справу, або тих, хто тільки планує її розпочинати», - розповідає директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.


Не теорією єдиною, але й практичними навичками, консультаціями експертів та менторською підтримкою на етапі написання бізнес-плану. Детальніше про модулі, які пройдуть дев’ятнадцять слухачів Другої школи МСП, розповідає регіональний менеджер Юлія Кузнецова.

«Ми працюємо для того, щоб створювати екосистему прогресивних, підготовлених, а головне - прибуткових підприємців в Україні. Наша конкурентна перевага у тому, що у нашій школі викладають практики, експерти, які мали свій бізнес або працюють з бізнесом і консультують на постійній основі. Також системність знань: підприємницькі навички та лідерство, основи підприємницької діяльності, операційний менеджмент, фінансовий менеджмент, маркетинг. Тобто, весь спектр, який може знадобитись підприємцю», - роз’яснює регіональний менеджер «Школи малого та середнього підприємництва» Юлія Кузнецова.

На відміну від першого випуску, де в переважній більшості були АТОвці та переселенці, які не мали досвіду ведення власної справи, з-поміж слухачів Другої школи є чимало діючих підприємців. Останні зізнаються: прийшли сюди, аби систематизувати знання та врешті знайти нові підходи до ведення бізнесу.

«Маємо спільно з дружиною проект – «Мама на мільйон». Ведемо свою діяльність три роки: організація заходів для мам, для відпочинку, розвитку, майстер-класи для мам, квести і конкурси краси. Щоб постійно не звертатись до спеціалістів і не витрачати зайвих коштів, вирішив пройти навчання сам», - ділиться учасник «Школи малого та середнього підприємництва» Володимир Кучин.

Дізнатись, як зорганізувати власну справу та як стати прибутковим підприємцем, прийшов і 27-річний Олексій.

«В минулому я військовослужбовець, учасник бойових дій, на даний час пенсіонер. Прийшов сюди, щоб знайти себе у якійсь сфері, можливо, відкрити свою справу, познайомитися з людьми і розвинутись», - каже учасник «Школи малого та середнього підприємництва» Олексій Левківський.

За три роки існування «Школа малого та середнього підприємництва» охопила 10 міст України та має більш як 800 випускників, кількість яких до кінця року планують збільшити удвічі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес економіка Костриця підприємництво  
Матеріали по темі