Влада

У Новограді-Волинському говорили про відзначення 150-річчя Лесі Українки та реконструкцію музею

27 May 2019, 13:06

24 травня голова Житомирської обласної ради Володимира Ширми побував у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.

Про це 27 травня пише сайт Житомирської обласної ради.

«Керівники органів місцевого самоврядування, разом з Володимиром Ширмою оглянули літературно-меморіальний комплекс та обговорили низку питань. Зокрема, проведення на належному рівні заходів з нагоди 150-річчя з дня народження Лесі Українки, яке вся Україна відзначатиме у лютому 2021 року», - йдеться на сайті.

«Верховна Рада України минулого року прийняла Постанову «Про відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки». Документом передбачено низку заходів з урочистого відзначення на державному рівні 150-річчя з дня народження Лесі Українки. У державному бюджету на 2019-2021 роки будуть передбачені кошти на матеріальне-технічне забезпечення цих заходів. Серед них й реконструкція музею – будинку, де родина Косачів прожила 2 роки. На сесії обласної ради вже виділено 600 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію та розширення площі літературно-меморіального музею», - поінформував Володимир Ширма.

Місцеві самоврядці вшанували пам'ять видатної української поетеси, поклавши квіти до пам’ятника Лесі Українки.

Нагадаємо, 3 квітня 2019 року на сайті «Урядового порталу» було опубліковане відповідне розпорядження щодо утворення оргкомітету з підготовки до 150-річчя Лесі Українки.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 року в Новограді-Волинському провели робочу нараду з питань реконструкції літературно-меморіального музею письменниці. На нараді вирішили, що необхідно звернутися до Житомирської обласної ради щодо виділення коштів з обласного бюджету на виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту та реконструкції музею.

Щорічно влітку в Новограді-Волинському впродовж кількох днів відзначають Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ширма музей Леся Українка Новоград-Волинський  
Матеріали по темі