Влада

Влада Житомира хоче покарання для «активістів» та суддів, дії та рішення яких призвели до смерті 5-річної дівчинки

28 May 2019, 15:56

Члени виконкому Житомирської міської ради 28 травня терміново зібралися на позачергове засідання, аби обговорити питання щодо вбивства 5-річної дівчинки, яку завдяки «активістам» минулого року забрали з прийомної родини у Житомирі та передали біологічним батькам, що проживають в селі Овруцького району. З чого усе починалося пригадала керуюча справами виконкому Ольга Пашко.

«У родині прийомних батьків Коберник-Круглових знаходилась дівчинка Макарчук Дар’я. Завдяки нашим «громадським активістам» - Коцюбко, Чижова, Малі, Котенко - біологічні батьки Макарчук Дарини, які не були позбавлені батьківських прав, проживали в Овруцькому районі, їх відмили і почали строчити листи, щоб повернути Макарчук Даринку в родину», - розповідає Ольга Пашко.

«Напевно, усі пам’ятають, як на виконкомі нас тут всіх обвинувачували, Коцюбко, Котенко, Малі, Чижова. Вони особисто вдерлися до будинок сімейного типу Коберник, які опікувалися Даринкою, відправляли її на оздоровлення. І вони («активісти») за допомогою батьків і рішень таких суду повернули тоді Даринку в сім’ю», - додає мер Житомира Сергій Сухомлин.

Присутні згадали і те, як їздили у липні після передачі Даринки біологічним батькам до Овруцького району, навіть допомогли оформити документи, аби Макарчуки отримували компенсації та виплати. Втім, як виявилось усе було намарне, адже за попередньою інформацією у серпні 2018 року Дарини вже не було з-поміж живих. Мер нарікає: можливо, міські служби і недопрацювали у якийсь момент, але винні мають бути покарані. І не тільки вбивці дитини, а й ті, хто гучно кричав про повернення дитини до біологічних батьків. Врешті, він запропонував прийняти звернення до відповідних правоохоронних органів.

«Напевно ми не зробили усе, що можна було зробити, але точно не хочу, щоб наступного разу така ситуація знову стала можливою. Ці, так звані «активісти», нехай вони живуть з тим, що вони зробили. Пропоную проголосувати за звернення до правоохоронних органів і до Генеральної прокуратури щодо причетності всіх названих осіб до фактичної загибелі дитини. Зробити звернення від виконкому на суддів, щоб вони отримали і зрозуміли, яке рішення вони прийняли», - сказав мер Сергій Сухомлин.

Усі присутні на засіданні підтримали пропозицію мера.


Пряму трансляцію з засідання міськвиконкому дивіться тут

Нагадаємо, 28 травня в головному управління Нацполіції у Житомирській області повідомили про отримане повідомлення, що в одному із сіл Овруцького району батьки вбили свою 5-річну дитину. Попередньо поліцейські з’ясували, що дівчинка у будинку у ході сімейного конфлікту від свого батька отримала травми, що призвели до її смерті. Згодом мертве тіло дитини батьки спалили у печі та рештки викинули у річку. Про це вони нікому не сказали. Наразі батьки обоє затримані.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2018 року з житомирського будинку сімейного типу за рішенням суду забрали 4-річну дівчинку, яка 3 роки жила у прийомній сім’ї, і проти її волі віддали біологічній матері. Місцеві активісти влаштовували пікет й заявляли, що у них з’явилася інформація – у сімейному дитбудинку дівчинку зґвалтували. У поліції повідомили, що над дитиною не вчиняли наруги. Хто з місцевих «активістів» звинувачував батьків-вихователів і наполягав на поверненні Даринки біологічним батькам – дивіться у сюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком вбивство активісти прокуратура  
Матеріали по темі