Місто

П’ятирічному житомирянину, який не ходить сам і мріє стати вогнеборцем, влаштували екскурсію пожежною частиною

4 June 2019, 12:42

Третього червня 5-річному Іллюші з Житомира, який з 3 років пересувається на візку і мріє про професію вогнеборця, влаштували екскурсію пожежною частиною.

Про це йдеться в дописі управління ДСНС в Житомирській області у фейсбук від 3 травня.

«Сьогодні разом із представниками міської ради здійснили мрію 5-річного Іллі - провести час із справжніми пожежними-рятувальниками», - йдеться у повідомленні.

На своєму сайті житомирські рятувальники пишуть, що Ілля з Житомира мріє стати пожежником, і вдома в нього персональний автопарк пожежних машин. Недалеко від їхнього будинку розташована пожежна частина, де працюють справжні вогнеборці. Тож хлопчик змалечку бачив великі червоні машини і сильних чоловіків в захисних костюмах.

«На жаль, з 3-х років дитина тяжко захворіла і не може самостійно ходити. Однак бажання стати сильним і сміливим вогнеборцем, гасити полум’я та рятувати людей у нього не зникло. Аби розбавити життєві фарби Іллі, його батьки звернулися до Житомирської міської ради з проханням влаштувати екскурсію в пожежну частину. І вже сьогодні, 3 червня, мрія хлопчика здійснилась!», - йдеться у повідомленні.

У найбільшій пожежній частині обласного центру Іллюша приміряв форму вогнеборця, катався в пожежній машині та гасив умовне полум’я. Також хлопчик перевірив на міцність велику пневмоподушку, піднявшись на ній в інвалідному візочку. В оперативно-координаційному центрі разом із мультиплікаційними героями Фіксиками Іллюша телефонував до Служби порятунку «101» і повідомляв про пожежу.

На згадку про незабутній день дитина отримала справжню пожежну каску та солодкі подарунки.

Нагадаємо, у 2017 році телеканал 1+1 допоміг здійснити мрії відразу двох дітей: онкохвора Валерія з-під Житомира змогла зустрітися зі своїм кумиром – співачкою Тіною Кароль, а хворий на рак Павлик - з футболістами «Динамо».

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в День рятівника школярі допомагали обирати найсильніший караул 3-ї житомирської пожежної частини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник мрія хлопчик  
Матеріали по темі