Влада

Житомирська мерія затвердила списки родин загиблих АТОшників, які не платитимуть за газ та світло

9 August 2016, 12:30

9 серпня комісія Житомирської міськради погодила списки родин загиблих учасників АТО, які до кінця 2016 року можуть не сплачувати за користування газом та світлом в межах соціальних норм.

Про це пише сайт Житомирської мерії.

«У лютому цього року міська рада затвердила Положення (рішення №76), згідно з яким сім’ям загиблих надавалося право на отримання пільг за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого водопостачання та водовідведення, централізованого опалення та постачання гарячої води, вивезення твердих побутових відходів. Вже під час сесії міської ради 21 липня депутати додали до  вищезгаданого переліку пільги на газо- та електропостачання. Відтак 40 родин загиблих учасників АТО, які зареєстровані та проживають в м. Житомирі, до кінця поточного року можуть не сплачувати за користування газом та світлом в межах соціальних норм. Списки пільговиків погодили на відповідній комісії 9 серпня», - інформує сайт.

Цій категорії людей надається пільга на сплату за всі вищезазначені послуги за рахунок держбюджету в розмірі 50%. А місто відтепер компенсує решту 50%. Кошти на це у сумі 500 тис грн. передбачені у міському бюджеті, - повідомляє прес-служба мерії.

«Якщо члени сім’ї загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції зареєстровані за різними адресами, пільга може бути нарахована лише на одне житлове приміщення на вибір заявника. За словами директора департаменту праці та соціального захисту населення Вікторії Краснопір, наступного року кошти на забезпечення пільг теж закладатимуть в бюджеті», - інформує міськрада. 

Як повідомляв Житомир.info,  у Житомирі нараховується 25 категорій, які мають  знижки на оплату комунальних послуг, серед яких інваліди війни, учасники бойових дій, учасники війни, члени сім’ї загиблих та померлих ветеранів війни та загиблих в АТО. У жовтні 2015 року Житомирська міськрада виділила більше 5 млн грн на компенсацію комунальних послуг учасникам АТО та їх сім’ям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі