Місто

​На засіданні виконкому житомирянка, яка стала свідком смертельної ДТП на Чуднівській, вимагала нанести розмітку на пішохідних переходах

5 June 2019, 14:23

На засіданні 5 червня житомирянка просили міськвиконком приділити увагу стану доріг та безпечності пішохідних переходів.

Виступити зі своїм зверненням до членів виконкому забажала Діна Кучеренко, яка стала свідком ДТП, що трапилась 2 червня по вулиці Чуднівській у Житомирі. Тоді легковий автомобіль на нерегульованому пішохідному переході збив 39-річну жінку, яка померла у лікарні у наслідок отриманих травм. За словами Діни Кучеренко, пішохідний перехід, на якому сталась фатальна аварія, малопомітний, бо «зебра» стерлася, а відповідний знак є лише з одного боку дороги.

«Вимагаю звернути увагу на неналежний стан доріг міста Житомира і терміново виправити та усунути порушення, шляхом проведення якісного ремонту доріг та забезпечення пішохідних переходів усіма можливими засобами безпеки: «лежачими поліцейськими», світлофорами, знаками «Пішохідний перехід» та пофарбованою розміткою і «зебрами». Бо існуючий стан доріг призводить до ДТП та травматизму. Особливу увагу терміново приділіть пішохідному переходу по вулиці Чуднівській, навпроти водоканалу. Я особисто була свідком цього ДТП. Зруйновано два людських життя: 39-річна жінка загинула, а 39-річний водій відповідатиме за це. Поліція приїхала на 15 хвилину, і то добре, бо люди ледь не вчинили самосуд над водієм. Він сивий стояв, він звісно відповідатиме за те, що сталося, бо це було в межах пішохідного переходу, якого, наголошую, не видно. Швидка приїхала на 25 хвилину, було втрачено час у порятунку людини, виявилось що на усе місто у неділю працює лише дві бригади», - обурювалась жінка і наголошувала, що таких небезпечних пішохідних переходів у Житомирі багато.

Чому до літа комунальники не навели лад та не відновили дорожню розмітку, пояснив заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Розмітку уже почали робити. Більшість цих робіт виконується уночі. А затримались через погодні умови, бо до середини травня температура повітря була до 8 градусів і при такій погоді, чи коли стоять калюжі – розмітку наносити недоцільно», - пояснив Дмитро Ткачук.

За даними ресурсу ProZorro, станом на 5 червня, КП «УАШ» уклав 5 договорів на послуги з відновлення дорожньої розмітки у центрі Житомира. За умовами цих договорів, підрядник - ТОВ «ДОРАКТІВ» має відновити розмітку:

Крім того, 22 травня був оголошений тендер КП "УАШ" на нанесення горизонтальної розмітки холодним пластиком по вулиці Перемоги, на ділянці від майдану Короленка до проспекту Миру, де у минулому році проводився капітальний ремонт дорожнього покриття. 7 червня має відбутися аукціон. Очікувана вартість закупівлі 360 тис. грн.

Нагадаємо, 31 травня 2019 року на Соборному майдані у Житомирі комунальники зняли навігаційні стовпчики та «освіжили» дорожню розмітку.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році за поточний ремонт асфальтного покриття 32 вулиць збираються заплатити підрядникам близько 15 млн грн. Список вулиць можна переглянути тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розмітка зебра пішохідний перехід Ткачук УАШ  
Матеріали по темі