Суспільство

У середині червня шляховики обіцяють розпочати роботи на дорозі до Ружина, але капремонту не буде

6 June 2019, 13:19

На дорозі до райцентру Ружин Житомирської області зі сторони Козятина Вінницької області, на яку вже з року в рік нарікають водії, обіцяють ліквідувати вибоїни. Роботи на автомобільній дорозі Н-02/М-06/ – Кременець – Біла Церква – Ржищів – Канів – Софіївка мають розпочатися в середині червня цього року.

Про це 6 червня повідомила Служба автомобільних доріг у Житомирській області.

У САД зазначають, що вказана автомобільна дорога має протяжність в межах Житомирської області 103,2 кілометри та була побудована упродовж 1935-1939 років. З того часу капітальний ремонт проводився на окремих ділянках дороги в 1991-1993 роках та 1995-1997 рр.

«Зважаючи на той факт, що десятиліттями на дорожню галузь було спрямоване обмежене фінансування й у зв’язку з цим порушені міжремонтні терміни, дорожній одяг не витримує навантажень та має повністю зношене покриття. Службою автомобільних доріг у Житомирській області проведено обстеження даної автомобільної дороги та, станом на 16.05.2019 року, зафіксовано 106, 5 тисяч квадратних метрів вибоїн та їх обсяги постійно зростають», – йдеться у повідомленні.

Зазначено також, що згідно з графіком, на замовлення Служби автомобільних доріг у Житомирській області підрядною організацією ДП «Житомирський облавтодор» з середини червня поточного року будуть розпочаті роботи для забезпечення безаварійного проїзду. Роботи будуть виконуватись на території Ружинського району. Вибоїни заплановано ліквідовувати методом просочення та пневмо-струменевими механізмами.

«Більше того, в.о. голови Укравтодору Славомір Новак нещодавно під час робочої поїздки до Житомирської області перевірив стан покриття на даній автомобільній дорозі та дав доручення для виконання робіт на ній», – пише САД.

У прес-службі Служби автодоріг Житомир.info уточнили, що, відповідно до Постанови КМУ, коштів на капітальний чи поточний ремонт дороги, про яку йде мова, не передбачено.


Відео з соцмережі. Зі слів автора, відзняте воно 6 травня 2019 року

Зазначимо, що Facebook-користувачі активно поширюють посилання на електронну петицію на сайті офіційного інтернет-представництва президента з вимогою негайно розпочати капітальний ремонт дороги Кременець – Біла Церква – Ржищів Р-32 в межах Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 року користувачі соцмережі нарікали на жахливі дороги у Житомирської області. Обурювалися, зокрема, станом автошляхів у Ружинському районі. У червні 2018 року прес-служба Житомирської облдержадміністрації повідомляла про активні роботи з усування ямковості у Ружинському районі. Мова йшла про ділянку О 060306 Бердичів – Вчорайше – Ружин – Городок. Згодом в ОДА інформували про ліквідацію ямковості на шляхах Ружин – Топори – Рогачі та Кременець-Біла Церква – Софіївка/– Немиринці ч/з Білилівку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт САД Ружин  
Матеріали по темі