Події

Суд в Житомирській області скасував договір оренди 15 га землі, яку надали фермерському господарству без проведених торгів

10 June 2019, 17:51

На Житомирщині прокуратура попередила протиправне використання земель сільськогосподарського призначення ринковою вартістю 3 млн грн.

Про це 10 червня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За позовом Новоград-Волинської місцевої прокуратури господарський суд Житомирської області визнав незаконним і скасував розпорядження Романівської райдержадміністрації про внесення змін до договору оренди земельної ділянки з фермерським господарством та сам договір, а також зобов'язав орендаря повернути наділ до земель запасу Гордіївської сільської ради Романівського району», - повідомили в прокуратурі.

Йдеться про те, що за розпорядженням Романівської райдержадміністрації у березні 2018 року, внесено зміни до договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 15 га, ринковою вартістю 3 млн грн,та передано її в користування фермерському господарству для ведення сільськогосподарського виробництва.

Однак, орган місцевої влади діяв неправомірно, з перевищенням своїх повноважень, оскільки розпоряджатися землею сільськогосподарського призначення державної власності має право лише Головне управління Держгеокадастру в області.

Крім цього, право користування цією земельною ділянкою за попереднім орендарем – фізичною особою, у визначеному законом порядку не припинено.

Обов'язок проведення земельних торгів, при передачі земельної ділянки в оренду новому орендарю, райдержадміністрацією також не було виконано.

«З цих підстав Новоград-Волинською місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру на захист інтересів держави та припинено протиправне використання земель сільськогосподарського призначення», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, Народицька селищна рада незаконно здала в оренду фермеру 175 га радіоактивно забруднених земель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля фермерство оренда  
Матеріали по темі